Impeler yamaha 28a - menjava
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Impeler yamaha 28a - menjava
Pozdravljeni, kupil sem čoln kvarnerplastika z motorjem yamaha 28a , ker je ob vžigu nekam slabo metal curek, sem se odločil da zamenjam impeler in ko sem razstavil je impeler imel samo še 2 lopatke in 4 štrclje, bi priložil slike pa mi ne gre , če mi kdo pove mail mu jih pošljem, da bi jih objavil. Sedaj pa me zanima, kako očistim ta kamen da nebi poškodoval ohišja impelerja, al samo s solno kislino, al ga je treba kaj spolirat in s kakšno pasto, in pri sestavljanju kaj namažem s katero mastjo, pa še pri peti me zanima in sicer sem videl da ima 3 vijake, spodnji piše oil, srednji - oil level, zgornji pa - wash, ta tretji me zanima čemu služi??
-
Daki
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Ohišje je inox tak da se nimaš česa bat. Wash vijak pa odvij v jeseni če imaš čoln izpostavljen temperaturam pod lediščem da spustiš vso vodo iz ohišja impelerja. Če imaš ohišje z veliko oblog bi na tvojem mestu preveril kakšen je motor znotraj(odvij termostat ali kak drug pokrovček da vidiš notranjost vodnih kanalov.) Po potrebi ga očistiš v sodu z mešanico kisa in vode in po seansi dobro spereš z samo vodo...
Marcel tole s kisom v vodi bom verjetno jutri zrihtal, danes sem tole sestavil in prop se veliko lepše vrti, sem pa še olje v peti menjal, bi prej rekel mastna gošča, je kr lepo smrdelo in res gošča drsela iz luknje in ne tekla, v trgovini so mi dali dve tubi olja za peto, ker se tolk navadno porabi, pa še ene cele nisem porabil. Tko da bom čez vikend šel do Izole mal vozit in drug teden še enkrat zamenjal olje, da bo pol mogoče ga več šlo noter, dejstvo je da ga tudi ven ni prišlo bistveno več, a mogoče kdo ve kolk ga gre res noter v peto??
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Lej, tubo stisneš od spodaj in ko je polno pri zgornjem vijaku olje priteče ven in po tem veš kolko ga gre not.Tuba je mislim okrog 3dcl.Je pa škoda,da nisi menjal še semeringa pod vodno črpalko,kajti ob menjavi impelerja se menjata tudi semeringa.Čudno,da ni pred menoj tega nihče omenil.Po navadi vedno pride voda v peto ravno tu.Ob priliki le stori to,da ne bo voda v peti,ker boš potem moral menjat še ležaje v njej.
mašinfirer
- Marcel_Mastnak
- Admiral
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov