Pozdravljeni morjeplovci.
Sem lastnikmotorne barke in imam en (zame) velik problem , ki ga bomo upam, da rešili skupaj.
Moja barka ima velik salon z eno samo veliko napako. stranski oken se ne odbira in posledično zaradi tega ni mogoče prezračevanje. Pri preizkuševanju na vse mogoče načine prezračevanja. a žal neuspešnega, smo prišli do samo enega zaključka kako to rešit. Bočna okna, ki sta steklena in zelo velika bi bilo potrebno na mestu izrezat odprtino in vgradit neki mehanizem (ročni) za odpiranje in zapiranje del okna. Kakšne oblike (okrogle, kvadratne ali pravokotne ali trikotne) ni pomembno, pomembno je samo to da bi se dalo prezračevati.
Ali ima kdo kakšno idejo in pozna kakšnega strokovnjaka, ki bi to lahko strokovno izvedel.
Za vso Vašo pomoč se Vam najlepše zahvaljujem.
izdelava zračnega stekla
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Najprej dobrodošel na Morjeplovcu!
Jaz pri moji samogradnji, se igram z mislijo, da bi na vsaki strani, poleg fiksnih oken, montiral nekaj podobnega kot so šipe na avtomobilih.
Stranske letve (šine) bi naredil iz trdega lesa, utor(vodilo stekla) bi poglobil z rezkarjem in vanj nalepil tesnila. Za odpiranje bi uporabil mehanizem kateri je v vratih avtomobila. Obliko oken, pa lahko kombiniraš po svojem okusu. Ali ravno steklo, če imaš ravna okna, ali spredaj polkrožno, pač po okusu. Če je okvir lepo narejen, je tudi za oko lahko lepo. Mehanizem, pa lahko uporabiš ročnega ali el. pomik stekel. Na avto odpadih dobiš to za male denarce.
To je zaenkrat samo moje razmišljanje v katerega se še nisem poglobil (še nisem tako daleč). Je pa poceni in uporabna varianta, katero si, če si vsaj malo rokodelca, narediš sam, brez večjega posega v plovilo samo.
LP
ps; tema je za rubriko Popravila, gradnja, obnova plovil. Bo že verjetno Admin naredil tako , da bo prav.
Jaz pri moji samogradnji, se igram z mislijo, da bi na vsaki strani, poleg fiksnih oken, montiral nekaj podobnega kot so šipe na avtomobilih.
Stranske letve (šine) bi naredil iz trdega lesa, utor(vodilo stekla) bi poglobil z rezkarjem in vanj nalepil tesnila. Za odpiranje bi uporabil mehanizem kateri je v vratih avtomobila. Obliko oken, pa lahko kombiniraš po svojem okusu. Ali ravno steklo, če imaš ravna okna, ali spredaj polkrožno, pač po okusu. Če je okvir lepo narejen, je tudi za oko lahko lepo. Mehanizem, pa lahko uporabiš ročnega ali el. pomik stekel. Na avto odpadih dobiš to za male denarce.
To je zaenkrat samo moje razmišljanje v katerega se še nisem poglobil (še nisem tako daleč). Je pa poceni in uporabna varianta, katero si, če si vsaj malo rokodelca, narediš sam, brez večjega posega v plovilo samo.
LP
ps; tema je za rubriko Popravila, gradnja, obnova plovil. Bo že verjetno Admin naredil tako , da bo prav.
Hvala vsem za odgovor!
Ja nekako okno v oknu bi potreboval imet a je zadeva malce komplicirana.
Barka je sicer stara eno leto in so okna lepljena. V notranjosto okrog oken je prostora veliko a vseeno kakšen mehanizem električni ali ročni bi preveč spremenil videz, zato bi najrajši, če je mogoče narediti okno v oknu kot imajo to narejeno na MY AZIMUT v velikem oknu malo okroglo okno katerega ročno odpiraš. Želel bi najti kakšnega mostra, ki se ukvarja s takšnimi stvarmi. Vem da bo težko a upanje ostaja.
Ja nekako okno v oknu bi potreboval imet a je zadeva malce komplicirana.
Barka je sicer stara eno leto in so okna lepljena. V notranjosto okrog oken je prostora veliko a vseeno kakšen mehanizem električni ali ročni bi preveč spremenil videz, zato bi najrajši, če je mogoče narediti okno v oknu kot imajo to narejeno na MY AZIMUT v velikem oknu malo okroglo okno katerega ročno odpiraš. Želel bi najti kakšnega mostra, ki se ukvarja s takšnimi stvarmi. Vem da bo težko a upanje ostaja.
V najdi.si išči kaljeno steklo in pokliči nekaj steklarjev, skoraj vsi imajo dobavitelje, ki znajo narediti ker rabiš.
poskusi npr. tu:
http://www.kristal.si/slo/kristal.htm
poskusi npr. tu:
http://www.kristal.si/slo/kristal.htm
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov