Bojler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Bojler
lep pozdrav vsem skupaj. Na čolnu imam težavo s pumpo za sladko vodo, vklaplja se mi na 30 sekund, čeprav ni nikjer odprta voda. Včeraj mi je v 2-3 urah nekam "zginilo" cca 50 litrov vode. Pregledal sem vso napeljavo in nikjer nisem našel, da bi kaj puščalo. Vse povsod je bilo suho. Potem sem odklopil dotok vode v bojler in pumpa se ni več vklapljala. Se pravi je nekaj narobe z bojlerjem. V bojler pride dotok vode iz rezervarja, potem je izhod vode in še dve napeljave, ki gresta na motor. Predvidevam, da voda uhaja skozi te, ki gresta na motor. Vprašanja so sledeča:
- ali lahko bojler demontiram in pustim cevi, ki gresta v motor proste in se vozim s čolnom?
- kaj bi bilo lahko narebo z bojlerjem, se da to popraviti, ali je bolje kupiti novega?
hvala in lep pozdrav,
Grega
- ali lahko bojler demontiram in pustim cevi, ki gresta v motor proste in se vozim s čolnom?
- kaj bi bilo lahko narebo z bojlerjem, se da to popraviti, ali je bolje kupiti novega?
hvala in lep pozdrav,
Grega
A imaš na dovodu v bojler nepovratni varnostni ventil? Če ga imaš mogoče ne drži več in spušča topla voda nazaj v rezervar. Verjetno imaš pumpo nastavljeno na določen pritisk, da se ustavi, da ne fila bojlerja. Ko pade pritisk se to avtomatično ponavlja dokler pumpa ne doseže željeni pritisk. Pri zaprtem dovodu pa voda ne gre nazaj v rezervar in tudi pumpa se ne vklopi, ker ne pade pritisk.
lp.
lp.
-
al
Če boš boiler demontiral, poveži cevi, ki grejeta vodo preko motorja skupaj, tako da ti antifriz oz. voda motorja še vedno kroži. Nimaš kej zaj..
A pa si siguren, da ti bojler ni počil preko zime?? Pa tale Marchijeva pipa je res skrivnostna... kaj pa priklopi vodovodnih cevi v kopalnici, kuhinji??
A pa si siguren, da ti bojler ni počil preko zime?? Pa tale Marchijeva pipa je res skrivnostna... kaj pa priklopi vodovodnih cevi v kopalnici, kuhinji??
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
bojler ni počil preko zime, ker sem ga od maja naprej redno uporabljal. Pregledal sem celotno napeljavo, kopalnica, kuhinja zunanja pipa, zunanji tuš... in nikjer sledi vode. 2x po 50 litrov vode tudi ni tako malo, da je nebi videl
ali je možno, da mi sladka voda iz bojlerja uhaja v antifriz in posledično v morje?
lp
ali je možno, da mi sladka voda iz bojlerja uhaja v antifriz in posledično v morje?
lp
Ne ni iz morja.
Notranji hladilni sistem z antifrizom je zaprt sistem, ki je speljan, v tvojem primeru, tudi skozi bojler in tam posredno oddaja toploto, pitni vodi, ki je v bojleru.
Sistem bi moral puščati na dveh koncih, v bojlerju in v izmejevalcu, v mašini, da bi voda iz bojlerja, po tej poti prišla do izpuha in morja. Pa tudi kdo bi se že zastrupil s pitno vodo, če bi antifriz prišel v bojler.
Če pumpa dela vsakih 30 sekund, potem voda nekje lepo uhaja in je res čudež, da ne moreš odkriti kje in kako. Upaj, da ko se bo barka zazibala levo desno naprej nazaj, ne bo izgubljena voda pritekla iz kakšnega višjega stranskega prekata.
Notranji hladilni sistem z antifrizom je zaprt sistem, ki je speljan, v tvojem primeru, tudi skozi bojler in tam posredno oddaja toploto, pitni vodi, ki je v bojleru.
Sistem bi moral puščati na dveh koncih, v bojlerju in v izmejevalcu, v mašini, da bi voda iz bojlerja, po tej poti prišla do izpuha in morja. Pa tudi kdo bi se že zastrupil s pitno vodo, če bi antifriz prišel v bojler.
Če pumpa dela vsakih 30 sekund, potem voda nekje lepo uhaja in je res čudež, da ne moreš odkriti kje in kako. Upaj, da ko se bo barka zazibala levo desno naprej nazaj, ne bo izgubljena voda pritekla iz kakšnega višjega stranskega prekata.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov