Sicer ne spada najbolj med gumenjake, vendar po drugi strani nisem vedel, kam uvrstiti.
Poleg gumenjaka sem dobil še en TOmos 4.8, ki naj bi sicer delal b.p., vendar pa naj bi imel težavo s tem, da naj ne bi menjalnik šel v rikverc. Posledično ga je prejšnji lastnik raztavljal. Pri poizkusu popravila je polomil zunanjo ročko za menjavo. Jaz sem potem to včeraj pogledal in imam sledeče vprašanja:
1. na notranji strani je menjalnik prikazan na spodnji strani. Kolikor sem poizkušal zgolj s potegom vrvi, če je v položaju, kot je sedaj, je v leru, saj se propeler ne zavrti. Naprej (kot sem razumel, to na zunanji ročki pomeni nazaj) se te notranje ročke sploh ne da dati. Verjetno je to ta težava, o kateri sem govoril. Če pa jo dam nazaj, pa se ob potegi zaganjača zavrti. Ali prav sklepam, da če recimo pozabim na menjalnik, ter dam ta zvzod na sliki nazaj (v levo), bo potem motor šel skoz naprej, tako kot T4?
2. Motor je v toliko raztavljen, da je dan dol frgazer, zračni filter in pa spodnji pokrov. Včeraj sem na hitro probal dati spodnji pokrov gor, vendar ga ne dobim. ALi je možno, da bom moral dati peto dol, da dobim gor spodnji pokrov? Je že kdo do dajal gor in dol? Sicer sem našel tudi navodila, vendar tem ne najdem tega podatka.