Še enkrat Antifouling
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Še enkrat Antifouling
A bi šlo tako ?
Sedaj , ko še imam barko obrnjeno, sem razmišljal, da bi nanesel že tudi antifouling.
Ker se mora AF nanest na še sveži Primer bi kar sedaj nanesel dve roki, čez leto ali dve ??, pa še zadnjo plast. Bilo bi bolj enostavno delo, kot po tem, ko se bom moral valjat pod barko in zopet brusit Primer, nanašat AF.
Katere so slabe strani takega postopka ?
Hvala
LP
Sedaj , ko še imam barko obrnjeno, sem razmišljal, da bi nanesel že tudi antifouling.
Ker se mora AF nanest na še sveži Primer bi kar sedaj nanesel dve roki, čez leto ali dve ??, pa še zadnjo plast. Bilo bi bolj enostavno delo, kot po tem, ko se bom moral valjat pod barko in zopet brusit Primer, nanašat AF.
Katere so slabe strani takega postopka ?
Hvala
LP
Po mojem bi šlo, preberi malo tehnična navodila za antifauling, vem da nekateri "počakajo" kar dolgo na suhem, da le ne pridejo v stik z vodo. Sicer pa mislim da je potem interval za drugi premaz antifaulinga neomejen. Pazi le na takojšen nanos na light primer, tam ni čakanja.
Preberi si na tem linku.
http://www.hempel.com/internet/HEMPELComcopy3006.nsf/vALLBYDOCID2/88F12962211004BCC12571F700388196/$file/PDS_7110G.pdf
Torej, če narediš tako kot si si zamislil lahko počaka 3 mesece, če presežeš ta čas in se nabere gor umazanija, prah, ... spereš z vodo počakaš da se posuši in naneseš še eno roko antifaulinga. Če pravi tako proizvajalec bo že držalo.
lpg
Preberi si na tem linku.
http://www.hempel.com/internet/HEMPELComcopy3006.nsf/vALLBYDOCID2/88F12962211004BCC12571F700388196/$file/PDS_7110G.pdf
Torej, če narediš tako kot si si zamislil lahko počaka 3 mesece, če presežeš ta čas in se nabere gor umazanija, prah, ... spereš z vodo počakaš da se posuši in naneseš še eno roko antifaulinga. Če pravi tako proizvajalec bo že držalo.
lpg
https://medisken.si
gregor.n napisal/-a:Po mojem bi šlo, preberi malo tehnična navodila za antifauling, vem da nekateri "počakajo" kar dolgo na suhem, da le ne pridejo v stik z vodo. Sicer pa mislim da je potem interval za drugi premaz antifaulinga neomejen. Pazi le na takojšen nanos na light primer, tam ni čakanja.
Preberi si na tem linku.
lpg
Ravno to sem si želel (potihoma) slišat. Mi olajša delo zelo. Če si samo mislim, ležat spodaj, brusit Primer, le tega zopet nanest , potem še tri roke AF, mi postane kar slabo.
Gregor še enkrat hvala za info.
LP
Vsako leto napravim 1xpremaz z Hemplovim hard racingom. Za 6,5m čoln porabim 1 pločevinko premaza, ki ga predhodno še nekoliko razrečim z original razrečilom (cca 10%). 1 pločevinka se ravno izide, vodno linijo premažem 2x. V primerjavo z nogo, ki je vsako leto polna školjk in alg, je rezultat odličen. Čoln je v vodi 2 meseca, včasih stoji tudi po 14 dni, na trupu praktično ni alg in školjk. Nekaj malega alg se nabere na vodni liniji in par školjkic na trupu na krmi, ampak zanemarljva količina, ki jo odstranim v par minutah. Premaz napravim navadno 10-14 dni pred spustom v vodo. Stari premaz pa samo preletim z brusnim papirjem.
Sem pa pred par leti, ko sem bil v časovni stiski, poprosil enga "mojstra", da mi je na Hrvaškem nanesel antifoling in mi je trup napacal z namazom za polizpodrivne barke. Totalno sranje, samo si šel momo čolna in že si bil cel moder. Naslednje leto sem dobil živčni zlom pri odstranjevanju tega premaza. Izpiral z vodo in gobo, brusil, na koncu obupal in 2Xpremazal z hard racingom od Hempla. Zadeva še danes ni odpadla Idea
Sem pa pred par leti, ko sem bil v časovni stiski, poprosil enga "mojstra", da mi je na Hrvaškem nanesel antifoling in mi je trup napacal z namazom za polizpodrivne barke. Totalno sranje, samo si šel momo čolna in že si bil cel moder. Naslednje leto sem dobil živčni zlom pri odstranjevanju tega premaza. Izpiral z vodo in gobo, brusil, na koncu obupal in 2Xpremazal z hard racingom od Hempla. Zadeva še danes ni odpadla Idea
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov