Pozdravljeni,
Zanima me ali je kdo že priklapljal tomos 20 na volan in ročico za plin, in ali je treba kaj nadgraditi oz posodobiti. Gre za yamahino konzolo za yamaho 15, gumenjak Arimar 320.
Hvala
Tomos 20 priklop na konzolo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Daj kakšno sliko motorja in konev vseh zajl, tako od volana kot od prestav in plina.. pri motorju poslikaj kavalet oz. Tisti del, kjer se pritrdi na čoln. Ne vem ali imaš tam vijak, ki ima luknjo skozi katero daš zajlo od volana.
Pred leti sem jaz predelal tomos 10 na komande, sem pa imel vse od ultrafleksa.
Moral pa sem na motorju zamenjati vijak na kavaletu, zvrtat vecje luknje in namesto vijaka vstavit volti vijak fi cca 22 mm, skozi katerega gre zajla za volan. Nato je treba na ročici za prenašanje montirat en del inoks plošcice, ki ima bunkico na katero pride rocica, ki je povezana s koncem zajle. Te dele se dobi v navticnih trgovinah, so tam v rangu 5 do 10 eur za kos.
Zajle za plin in prestave sem predelal tako, da je konec zajle pasal na motorju na tisti sornik cca fi 5 ali 6 mm. Zajlo fiksiraš na ta sornik z zaskočko, vezico itd.., potem oraš fiksirati še bvden obeh zajl na ohišje motorja. Tu sem sam zbrusil eno plošcico inox pleha debeline 2 ali 3 mm, tako, da sem vqnjo zarezal utora v katea sem vtaknil konec bovdna zajle. Nato sem to pocevino z vijakom privijačil na ohišje motorja.
Zadeva mi je vzela par urc dela za počasi, nekaj inox elektrod in par košckov inoxa, ter par delov iz navtične trgovine.... strosek recimo 30€.
Upam, da sem pomagal vsaj malo...je težko napisat, ker slika pove več, žal pa jih nimam.
Pred leti sem jaz predelal tomos 10 na komande, sem pa imel vse od ultrafleksa.
Moral pa sem na motorju zamenjati vijak na kavaletu, zvrtat vecje luknje in namesto vijaka vstavit volti vijak fi cca 22 mm, skozi katerega gre zajla za volan. Nato je treba na ročici za prenašanje montirat en del inoks plošcice, ki ima bunkico na katero pride rocica, ki je povezana s koncem zajle. Te dele se dobi v navticnih trgovinah, so tam v rangu 5 do 10 eur za kos.
Zajle za plin in prestave sem predelal tako, da je konec zajle pasal na motorju na tisti sornik cca fi 5 ali 6 mm. Zajlo fiksiraš na ta sornik z zaskočko, vezico itd.., potem oraš fiksirati še bvden obeh zajl na ohišje motorja. Tu sem sam zbrusil eno plošcico inox pleha debeline 2 ali 3 mm, tako, da sem vqnjo zarezal utora v katea sem vtaknil konec bovdna zajle. Nato sem to pocevino z vijakom privijačil na ohišje motorja.
Zadeva mi je vzela par urc dela za počasi, nekaj inox elektrod in par košckov inoxa, ter par delov iz navtične trgovine.... strosek recimo 30€.
Upam, da sem pomagal vsaj malo...je težko napisat, ker slika pove več, žal pa jih nimam.
weta napisal/-a:Daj kakšno sliko motorja
[img]https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t34.0-12/11880948_1871408789751177_1534991021_n.jpg?oh=5eab6130b330cea935e9da1b9ec1258a&oe=55CB1642
[/img]https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/11853930_1871408749751181_645254036_n.jpg?oh=6a7ffe8e0bf7f52f8e646fafa9801793&oe=55CAE760

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov