vodna črpalka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
vodna črpalka
pri rabljenem motorju ki ga kupujem sem opazil, da ne šprica vode ven, vendar samo kaplja. Kaj bi bilo narobe-je samo zamašeno ali možno da tudi ne dela pumpa?
lp
lp
Najprej poglej, če je zamašen izhod(najverjetneje ima plastični čep, katerega snameš in pogledaš če je luknjica zamašena in jo očistiš), če luknjica ni zamašaneje je problem verjetno v impelerju. Zamenjava impelerja ni velik storšek, VENDAR PAZI KER VOŽNJA Z SLABIM IMPELERJEM POMENI PREGREVANJE MOTORJA. Se pravi, če se je lastnik vozil s takim motorjem obstaja velika možnost, da se je motor pregreval in od takega motorja pojdi stran, kajti stroški takega popravila so lahko kar veliki(bat, obročki, cilinder...)
Vsekakor, če imaš kontakt vprašaj lastnika kdaj, če sploh kdaj je menjal impeler. In potem se loti naprej. Če reče, da je menjal lani in mu zaupaš potem v redu, če se ne spomni, ga menjaj ti! Pa še nekaj rezervni motorji so ponavadi v slabšem stanju kot pogonski( ker samo stojijo , pa so vseeno izpostavljeni vlagi in soli). Če pa si prepričan da je pajek, daj motor v sod, ga vži in pojdi ta čas na pivo in ko se vrneš bo že vse urejeno! Al bo generalka al pa pajek zunaj! 
Naj še jaz pristavim svoj piskerček.
Yamaha 60 letnik nekje med 88 in 95, najprej teče zelo simbolično, ko se pa ogreje in odpre termostat (sem ga preiskusil in vse skupaj očistil - tudi vode) pa voda teče z močnim curkom.
Če sem zagnal zadevo brez termostata in pokrovčka, je voda lila v potpkih iz odprtine.
Motor med delovanjem v prostem teku doseže tistih svojih 50°C (kakor je tudi na termostatu napisano) in tam ostane.
Rezultat je bil isti, ali je stvar v sodu ali s slušalkami (isto je bilo tudi če sem močno stiskal slušalke in vodo odprl na polno).
Ali je to kakšna fora Yamahe?
Yamaha 60 letnik nekje med 88 in 95, najprej teče zelo simbolično, ko se pa ogreje in odpre termostat (sem ga preiskusil in vse skupaj očistil - tudi vode) pa voda teče z močnim curkom.
Če sem zagnal zadevo brez termostata in pokrovčka, je voda lila v potpkih iz odprtine.
Motor med delovanjem v prostem teku doseže tistih svojih 50°C (kakor je tudi na termostatu napisano) in tam ostane.
Rezultat je bil isti, ali je stvar v sodu ali s slušalkami (isto je bilo tudi če sem močno stiskal slušalke in vodo odprl na polno).
El Barto napisal/-a:Naj še jaz pristavim svoj piskerček.
Rad bi te samo opozoril, da ni dobro, da z slušalkami testiraš motor in da je voda odprta na polno. Odpri pipo glih toliko , da voda pri slušalkah rahlo curlja mimo. Lahko pride do vdora vode po izpušnem sistemu v cilindre, če se že ni to zgodilo.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov