"Pena" za osnovo poliestru
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
"Pena" za osnovo poliestru
Zanima me kakšno peno uporabljate kot osnovo in se jo kasneje preplasti z poliestrsko ali epoksi smolo. Uporablja se za razna podaljšanja plovil, največkrat pasare. Kje se kupi in kako se jo obdeluje ali je že v osnovi trda ali pa se brizga? Vnaprej hvala za odgovore.
Morda misliš PVC peno za sendvič konstrukcije? V Lj bi znal biti Mirnik pravi naslov. Navadno se dobi v ploščah, le najmehkejše, ki se navadno dajejo not v longerone pri infuziji, se dobijo v blokih.
Nazadnje spremenil SR 290, dne To Okt 06, 2015 20:05, skupaj popravljeno 1 krat.
- AtKo
- Kapitan korvete
- Kraj: Ljubljana-Opatija/Medveja
Bolj imam izkušnje s poliestranjem izdelkov v avomobilizmu kot plovili in največkrat se uporabi kar purpen pena, ki jo potem oblikuješ po želji ter premažeš s smolo in vlakni. Ali pa narediš obliko, napneš blago in spoliestraš.
Odvisno kaj bi delal, razen če sem čisto mimo zgrešil poanto in je namen drug
Odvisno kaj bi delal, razen če sem čisto mimo zgrešil poanto in je namen drug
-
dobra_vila
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ljubljana
Vse kar potrebuješ za laminacijo, boš našel na tem naslovu:
http://www.r-g.de
Včasih je te produkte dobavljal tudi primusr, povprašaj ga.
http://www.r-g.de
Včasih je te produkte dobavljal tudi primusr, povprašaj ga.
Če različni ljudje delajo isto, ni isto
V bistvu gre za mojo bolezen spreminjat način plutja in bi na Elan-ovi 430 po dnu-boku naredil "tisto " rebro katero loči vodo od trupa in plovilo izglisira. S to peno bi naredil osnovo katero bi potem preplastil z poliestrom. V bistvu bi bila dovolj že 5x5cm trikotna letev dolga 4m katero bi dal po drugem robu od premca do krme in preplastil. Letos mi je to "uspelo" že brez rebra in me zastrupilo. Že večkrat sem šel predolgo v eno smer in se potem zaradi plutja s 5vozli vračal v mraku kar mojo "drago". Tako bi lahko glisiral z manjšo hitrostjo in plovilo bi bilo bolj stabilno, ko hodi po njem. Ne prepričujte me naj prodam in kupim gliser ali fisherman, ker sem jih imel že 5.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov