Pozdravljeni
Pri omenjenem motorju mi pušča gorivo pri hladilniku goriva. Se pravi na cevi, ki poteka od filtra goriva do (po manualih) senzorja pristiska goriva zgornja cevka povezana na hladilnik.
Po pogovoru z dvema mehanikoma mi grozi dvig motorja iz čolna (to pomeni velike stroške dviga čolna ter jemanja motorja ven)
Probal bi se izogniti tem stroškom saj sem planiral čoln vzeti ven šele spomladi
Ali ima kdo drugo rešitev?
Hvala za odgovore.
Puščanje gorivaMERCRUISER 5.7 MAG 350 pri hladilniku goriva
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Upam, da si kot prvo in obvezno poskrbel za prezračevanje motornega prostora, da se ne naberejo hlapi in da ne kaj .... BUM ... (poči)
..
No, jaz bi vsekakor povprašal še za kateroo drugo mnenje.. ker nisem ravno motoroznanstveni tip in bi me lahko marsikateri serviser naje.al s ceno, kot na primer, ko so me hoteli na M.Lošinju, da je šla bencinska pumpa in da treba vadit motor. Ko sem pa govoril s Serđom (Žužić) iz Baderne, pa je rekel, da on pumpu zamenja vezanih očiju brez motorja ven ... Pa je takoj razlika enih 300 EUR ...Ker se mi tudi sanja ne kje je hladilnik goriva in kako dostopno je bi torej povprašal še katerega...
Čudno pa da ti kateri od fomurašev, ki verjetno 100% vedo za kaj se gre ni kaj odgovoril ali ti vsaj potrdil, da je treba motor ven (barko pa boš itak moral prej ali slej- no ja bolje spomladi, vse naenkrat zrihtat, ko plačaš samo dvig in spust, nalajsaš nov AF in je barka pripravljena in čista za sezono, sedaj pa bi moral plačati suhi vez ali pa jo spomladi spet dajati ven, da očistiš umazanijo ..
Aja.. "ta resni" morjeplovci se raje prepucavajo zato verjetno trenutno nimajo časa za resen odgovor in pomoč
No, jaz bi vsekakor povprašal še za kateroo drugo mnenje.. ker nisem ravno motoroznanstveni tip in bi me lahko marsikateri serviser naje.al s ceno, kot na primer, ko so me hoteli na M.Lošinju, da je šla bencinska pumpa in da treba vadit motor. Ko sem pa govoril s Serđom (Žužić) iz Baderne, pa je rekel, da on pumpu zamenja vezanih očiju brez motorja ven ... Pa je takoj razlika enih 300 EUR ...Ker se mi tudi sanja ne kje je hladilnik goriva in kako dostopno je bi torej povprašal še katerega...
Čudno pa da ti kateri od fomurašev, ki verjetno 100% vedo za kaj se gre ni kaj odgovoril ali ti vsaj potrdil, da je treba motor ven (barko pa boš itak moral prej ali slej- no ja bolje spomladi, vse naenkrat zrihtat, ko plačaš samo dvig in spust, nalajsaš nov AF in je barka pripravljena in čista za sezono, sedaj pa bi moral plačati suhi vez ali pa jo spomladi spet dajati ven, da očistiš umazanijo ..
Aja.. "ta resni" morjeplovci se raje prepucavajo zato verjetno trenutno nimajo časa za resen odgovor in pomoč
reseno
No pri demontazi sva s kolegom opazila tudi od kje voda v kaluzi, uspesno zamenjan del ter sestavljene cevi.
Pobral sem tudi vso vodo ven s kaluze sedaj mi preostane samo se testna voznja
Pobral sem tudi vso vodo ven s kaluze sedaj mi preostane samo se testna voznja
TESTNA VOŽNJA
Testna vožna uspešno opravljena krogec okoli Svetega Marka
Vse suho sedaj pa novi projekti obnova armaturke montaža sidernega dalinca ,...
Lep morjeplovski pozdrav!
Vse suho sedaj pa novi projekti obnova armaturke montaža sidernega dalinca ,...
Lep morjeplovski pozdrav!
Kdo je na strani
Po forumu brska: dj75 in 11 gostov