Puščanje gorivaMERCRUISER 5.7 MAG 350 pri hladilniku goriva

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

matejk1
Poročnik bojne ladje
Kraj: mengeš-krk

Puščanje gorivaMERCRUISER 5.7 MAG 350 pri hladilniku goriva

OdgovorNapisal/-a matejk1 » Po Okt 19, 2015 21:12

Pozdravljeni

Pri omenjenem motorju mi pušča gorivo pri hladilniku goriva. Se pravi na cevi, ki poteka od filtra goriva do (po manualih) senzorja pristiska goriva zgornja cevka povezana na hladilnik.

Po pogovoru z dvema mehanikoma mi grozi dvig motorja iz čolna (to pomeni velike stroške dviga čolna ter jemanja motorja ven)

Probal bi se izogniti tem stroškom saj sem planiral čoln vzeti ven šele spomladi

Ali ima kdo drugo rešitev?

Hvala za odgovore.
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Pe Okt 23, 2015 08:37

Upam, da si kot prvo in obvezno poskrbel za prezračevanje motornega prostora, da se ne naberejo hlapi in da ne kaj .... BUM ... (poči) :shock: ..
No, jaz bi vsekakor povprašal še za kateroo drugo mnenje.. ker nisem ravno motoroznanstveni tip in bi me lahko marsikateri serviser naje.al s ceno, kot na primer, ko so me hoteli na M.Lošinju, da je šla bencinska pumpa in da treba vadit motor. Ko sem pa govoril s Serđom (Žužić) iz Baderne, pa je rekel, da on pumpu zamenja vezanih očiju brez motorja ven ... Pa je takoj razlika enih 300 EUR ...Ker se mi tudi sanja ne kje je hladilnik goriva in kako dostopno je bi torej povprašal še katerega...
Čudno pa da ti kateri od fomurašev, ki verjetno 100% vedo za kaj se gre ni kaj odgovoril ali ti vsaj potrdil, da je treba motor ven (barko pa boš itak moral prej ali slej- no ja bolje spomladi, vse naenkrat zrihtat, ko plačaš samo dvig in spust, nalajsaš nov AF in je barka pripravljena in čista za sezono, sedaj pa bi moral plačati suhi vez ali pa jo spomladi spet dajati ven, da očistiš umazanijo ..
Aja.. "ta resni" morjeplovci se raje prepucavajo zato verjetno trenutno nimajo časa za resen odgovor in pomoč :twisted:
matejk1
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a matejk1 » Pe Okt 23, 2015 08:43

Hvala za odgovor, sem govoril z kolegom mehanikom pravi da ni potrebno čolna dajat ven baje se pride zraven, hladilnik goriva je pod levim nosilcem motorja gledano v smeri vožnje (sam nisem mogel zraven) upam da bo njemu uspelo sporočim nadaljni razvoj

lep pozdrav
matejk1
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a matejk1 » Po Okt 26, 2015 09:15

Zdravo prišel kolega dol in smo zadevo sneli ven sedaj popravilo cevi in sestava cevi bom dal narediti v Pritu sem že enkrat take stvari delal tam pa so bile bistveno cenejše kot original

Lep pozdrav
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Okt 27, 2015 12:14

Lepo da se izide tudi na kakšen drugačen način in ne samo na servisni - najdražji .. pa maš prišparano takoj za eno sezonsko količino goriva :lol: :wink:
matejk1
Poročnik bojne ladje

reseno

OdgovorNapisal/-a matejk1 » Sr Nov 18, 2015 23:10

No pri demontazi sva s kolegom opazila tudi od kje voda v kaluzi, uspesno zamenjan del ter sestavljene cevi.
Pobral sem tudi vso vodo ven s kaluze sedaj mi preostane samo se testna voznja :D
matejk1
Poročnik bojne ladje

TESTNA VOŽNJA

OdgovorNapisal/-a matejk1 » Sr Mar 09, 2016 13:48

Testna vožna uspešno opravljena krogec okoli Svetega Marka

Vse suho sedaj pa novi projekti obnova armaturke montaža sidernega dalinca ,...

Lep morjeplovski pozdrav!

Kdo je na strani

Po forumu brska: dj75 in 11 gostov