Torej, En podatek sem imel, in to,na premcu. Od čisto sprednjega dela kobilice torej konec kobilice, vertikalno proti premcu je bila dana mera 21 cm. Torej osnova je bila. Že nekaj časa nazaj, za podobne primere, sem si kupil laser z vgrajenima vodnima tehnicama, z stojalom v BUX ni stalo dosti. Tale priprava je predvsem dobra zato , ker ima nastavek spredaj na izhodu svetlobe nastavek za črto. Torej ti nakaže tudi črto , ne samo piko.
Za glavno stojalo sem vzel spodnji del marele za sonce.Laser sem montiral na 1 m dolgo navojno palici, na katero sem prej dal matico in veliko podloško. S tem sem lahko določil točno višino, ker teren kjer delam barko ni raven. Prvi snop sem naravnal na izhodiščno točko na premcu, katero sem z določenih 21 cm spremenil na 24cm. Torej VL sem dvignil za 3 cm.
Snop svetlobe ( seveda sem moral počakat na temo ), je od sprednje točke dosegel polovici barke, ker tam kjer se je začela ožit je bila senca. Mojo "aparaturo" sem preselil na krmo, zopet določil višino, naravnal obe vodni tehnici (naprej-nazaj, levo-desno)in poiskal konec prejšne z svinčnikom ob svetlobi določene črte. In tako nadaljeval vse okrog barke. Na premcu, torej izhodišču je prišel žarek na milimeter na izhodiščnega. Poizkušal sem ne več enostavnejših načinov , ampak bolj ravne linije od žarka laserja ni. In precej potrplenja, še posebej če to delaš v soboto proti večeru in ti zmanjka baterij
Uspelo pa je proti pričakovanju, dobro. Je pa uporabna metoda za kasneje, pri recimo , sanaciji in obnovi zunanjega dela
LP