evinrude 6ps

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

drago.puksic
Kapitan

evinrude 6ps

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » Ne Feb 07, 2016 15:45

prijatelj je privlekel iz kleti star evinrude motor 6hp starejši letnik. prosil me je za pomoč in danes sva ga rastavila,posamezne dele očistila in ugotovila:Ohišje impelerja zanič,celo bres kovinskega vložka,gumi nosilec na nogi strgan,plastični zobnik za zagon brez zob ,pri demontaži menjalniške ročice (šibke)se je zlomil zgornji pritrdilni element .Zanima me ali je možno še dobiti kje omenjene dele,ali vsaj ohišje impelerja s semeringom in zobnik zagona.Za vsako informacijo se zahvaljujem.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Ne Feb 07, 2016 20:40

Servis za Evinrude ima Jurca v Kosezah, drugače pa lahko dele naročiš tudi pri Ski&Sea v Polzeli. Poglej na motor ali pa če imaš kakšne dokumente, da boš vedel model in letnik. Tudi za stare motorje se še marsikaj dobi.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Feb 07, 2016 21:34

Tule ga poišči:
http://epc.brp.com/
Ko najdeš tvoj model, napravi spisek delov, ki jih rabiš in pošlji na ski&sea. Tudi sam imam (malo večji) evinrude in naročam dele tako. Včasih sem kupoval pri Jurci, ampak ta bo naročil pri zgoraj omenjenem in nič ne pridobiš.
Kapitan

OdgovorNapisal/-a drago.puksic » Po Feb 08, 2016 08:01

hvala za pomoč
autokamp
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a autokamp » Po Feb 08, 2016 15:40

Jurca je malenkost čuden patron tako, da pridobiš to, da z njim nimaš opravka....

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot], maki in 7 gostov