Sam imam gumenjak 5m in izvenkrmni motor Suzuki 75 2T,letos sem se temeljito lotil motorja in naredil generalko...od A do Ž..
Motor na preizkušnji v Izoli dela fenomenalno in seveda zadovoljstvo na višku.Ko se po parih dneh odpravim na dopust na Susak za tri tedne si rečem,ma nič 120L OMV-ega 95oktanskega bom napolnil v kante za začetek potem bom pa že skočil do Lošinja na pumpo.Kljub slabemu vremenu beri burji sem se vseeno malo navozil in to zelo zadovoljen,motor dela kot urca.Ko se je pa v tanku pretakoalo samo še 20L sem skočil na Lošinj na bencinsko(nova Adria Oil),in tako so se postopoma začele težave,že drugi dan mi je začel motor nekako pokašljevat in tudi užigal mi je težje,vse težje in več pokašljevanja...
Jezen zaradi generalne kaj je sedaj to se lotim in štelam motor ampak vseeno brez nekega učinka...No vseeno se nekako prebijemo čez dopust ,jaz z grenkim priokusom zaradi motorja..Tako se lotim doma motorja natočim bencin malenkostni fini popravki in zadeva deluje BP.
Ok si rečem lahko da ga je srala kakšna smet ali kaj takega..Nič prejšnji teden se zopet odpravim na Lošinj malo na ribe.Zjutraj na bencinski pumpi dotočim bencin(Adria Oil) in gremo,po parih miljah vožnje zopet ista štorija,se mi je kar trgalo,no in zopet prebrodim ribolovni vikend,seveda skrajno nervozen kaj je z motorjem..
Ta vikend kličem mehanika se pogovarjava kako in kaj in imava oba iste pomisleke glede goriva,s tem da mi predlaga da preverim še uplinjače.Včeraj zazdrem uplinjače jih sčistim spiham setavim in zmontiram,odprem tank za gorivo potegnem ven vso gorivo in sčistim še cel tank in spiham vse dovodne cevi.Šibam na Petrolovo pumpo natočim 30L napumpam pumpico in testiraj.Nemorem verjet zadeva vžge v drugo in deluje brez problema.Ugasnem motor in ga prižgem danes ,pali od prve in deluje tako da mi je veselje poslušat 2T mašinco.
Zaključek zgodbe, je da si bom sigurno montiral separator,čeprav pravijo da pri dvotaktarjih to naj nebi bilo potrebno...vseeno separator gre gor in basta.
Imelo je pa par kolegov iz Unij sicer na bolj občutljivih štiri taktarjih enako kar nekaj problemov letos in točili smo vsi pri enaki pumpi.
Zanima me kakšne izkušnje imate morjeplovci tudi glede Ine in kakšen separator bi mi predlagali...
To je moja zgodba in upam ,da se bo z odvajanjem vode končala srečno,ker čene si bom moral cisterno iz Slovenije najet
Lp mirno morje vsem in lep pozdrav Tomo
Evo še moja mala zver v katero sem kar nekaj truda uložil: