Tomos 10

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Albert
Višji vodnik
Kraj: Koper

Tomos 10

OdgovorNapisal/-a Albert » So Apr 02, 2016 10:13

Imam tomos 10. Cink ploščica okrogla je čisto pojedena. Ker ne uporabljam elektrike me zanima a nov cink sploh rabim.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » So Apr 02, 2016 10:21

Zamenjaj ga čim prej če je uničen, saj ti ščiti motor. Ni res da ne uporabljaš elektrike. Motor proizvaja elektriko za vžig. Zato cink projektor takoj zamenjaj če nočeš da ti galvanika poškoduje motor.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Apr 02, 2016 14:27

Ko boš menjal cink,dobro očisti,da cink sede na kovino.Ne maži z mastjo med ohišjem in cinkom,ne barvaj cinka in ga ne špricaj z bilokakšnim sprejem(WD40,mast,inp.)Namaži le navoj vijaka,da se kasneje lažje odvije.
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Apr 04, 2016 19:51

Če ne veš, te pa zanima tudi, zakaj sploh rabiš in kako delujejo žrtven anode (največkrat imenovani cink protektorji, a niso za varovanje vseh materialov iz cinka), je nekaj povezav o galvanski koroziji in njenem preprečevanju tudi malo nižje tukaj v razdelku "Galvanika, galvanska korozija, preprečevanje..."
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov