Flap problem - korozija

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

Flap problem - korozija

OdgovorNapisal/-a vili » To Maj 17, 2016 23:27

Barka sem dvignil na suho,pa vidim ,da mi je na enem flapu,oz. Na ploščici,na kateri je flap pritjen na trup plovilo en del cr. 1 x1 cm popolnomo razžrlo in je bilo okoli vse rjavo.
Zgleda kot bi strela vdarla not in ta del skurila. Zanima me,kaj bi lahko to povzročilo in kaj me naj skrbi,saj sem sedaj ta del samo z siko zapolnil in prek namazal antifouling.
Kaj naj ta flap menjam. Cink imam na flapu,ni pa bil nevem kaj požret po 1 letu v vodi.
Kaj je to reakcijo povzročlo :?
Nazadnje spremenil vili, dne Če Maj 19, 2016 21:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Sr Maj 18, 2016 07:08

Obstaja kakšna slikca tega flapa :?:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Sr Maj 18, 2016 08:08

Sem imel toliko dela,da sem pozabil slikat.
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Če Maj 19, 2016 21:44

Evo tukaj sem našel eno slikico,kjer se vidi kaj se je z flapom zgodilo.

Slika

Sem prebral že vse teme na forumu,ki so povezane z cinki in podobnim,pa me zanima,če bi lahko bil problem,da sem to zimo montiral inverter ,ki sem ga uporabljal sedaj večkrat tudi,ko sem bil priklopljen na 220V v marini. Eni mi pravijo ,da je lahko tudi cink slabe kvalitete,saj ga je zelo malo oz. skoraj nič požrlo. Kaj lahko uporabljam inverter ,ko sem priklopljen na 220,ali raje ne.
Kje naj iščem napako,da se mi nebo ponovilo z novimi flapi,ki sem jih že naročil,a bom jih montiral ,če bo ta zdražal,šele drugo leto ob dvigu.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 19, 2016 21:51

najverjetneje ti cink ni delal... a si ga pobarval ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Če Maj 19, 2016 21:59

Nisem ga pobarval,sem pa pobarval cel flap z Veloxom,pa sem mogoče prekinil stik z pritrdilno ploščico od flapa. Cink pa verjetno ni bil tudi 100% zategnjen,saj ko sem letos montiral nove,jih nikakor nisem mogel čist skupaj zategnit,saj je imel te okrasne matice,pa je šrauf nasedel. Sedaj sem te menjal in zategnil kot nor.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Maj 19, 2016 22:34

Zelo verjetno je bil problem slab kontakt oziroma je antifouling izoliral kontakt... Ko flape pobarvaš, potem obvezno malo ostrgaj barvo pri vijaku, da vijak kvalitetno sede na kovino in ne na barvo!

Inverter priklopljen in ob enem priklop na 220V v marini? Zakaj pa to? Ni sicer nič narobe, ker inverter zagotovo ni priklopljen na tokokrog barke za 220V in ob enem še kabel na obalo... Če bi to bilo, bi ziher vse skuril. :shock: :shock:
Kaj imaš na izhodu inverterja priklopljeno? Kafe avtomat? Direktno? Kaj pa na kablu iz obale? Radiator? Direkt iz kabla ali...?
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Pe Maj 20, 2016 00:13

220 imam pozimi samo za pečko,ob enem pa sem sedaj še probaval inverter in kava aparat. Sicer bom inverter uporabljal samo poleti,ko nikoli nisem priklopljen na obalo,saj solarji dobro opravljajo svoje delo.
220 imam montirano preko varovalk in vtičnic v čolnu. Za inverter sem montiral čist eno posebej vtičnico in dela ko šus.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov