Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Pozejdon napisal/-a:Motor je vgradni Mercruiser 4.3 let. 91. Če sem prav razumel serviserja je to stikalo, ki za trenutek ugasne motor, ko prestaviš ročko naprej, ler, nazaj. V nasprotnem primeru zna pri prestavljanju kar škrtati. Ne vem mogoče sem narobe razumel. Danes mi je dvakrat ugasnil, ko sem prestavil naprej in enkrat nazaj. Še sreča, da zadnjič na vezu ker potem je le vrtel vžgal pa ne več.
V soboto grem spet dol mal rihtat pa bi ga zamenjal, če ga dobim.
Wisdom napisal/-a:Hoj!
Zanimiva zadeva. Torej če si počasen pri prestavljanju bi moral motor "crkniti". Hvala za pojasnilo adminu, saj kot sem napisal niti ne poznam preveč dobro navtičnih motorjev, sem pač sklepal, da je stikalo namenjeno, kot "varobalka" da ni moč zagnati motorja, ko je ta v prestavi. Zanima me še, če se se lahko Mercruiser 4,3 zažene tudi v prestavi oziroma ali ima to električno rešeno v ročki (komandi) ali v menjalniku. Hvala za odgovore.
Lep pozdrav.
kocka napisal/-a:Boh ne dej prjatla poklicat k jih ima ene deset, so mi ostal se od Gadafija.
admin napisal/-a:1. Pri Alpha nogi je to stikalo zato, da prekine vžig motorja takrat in samo takrat, ko ti vlečeš iz prestave v prosti tek! To pa zato, da ti menjalnik pod obremenitvijo sploh skoči ven! Če tega nimaš, boš težko porinil iz prestave, oziroma bo z zakasnitvijo...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta