Vem da ste morjeplovci, malo druga tema, ampak vem da vi to veste
LAPILO ZA PLEKSI OKNO NA CAMP PRIKOLICI
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
LAPILO ZA PLEKSI OKNO NA CAMP PRIKOLICI
Okno na camp prikolici se mi je razplastilo na dva dela. S katerim lepilom bi bilo najbolje zalepiti vse nazaj skupaj? Sem par let nazaj že imel podoben primer pa mi je potem kompletno okno zbledelo, zgleda da se je lepilo izhlapelo v notranjost okna.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
NOVI FOSIL napisal/-a::D
Za lepljenje plasti med pleksi steklom, baje dela TKK silikonsko lepilo. Lahko se uporabi tudi lepila na osnovi cianokola, vendar se pa bo na mestu pritrditve pojavil beli madež.
Ne bo držalo nič od tega skupaj sploh pa ne ciankol(sekundar)..
Za pleksi steklo se med drugim uporablja mravljično kislino.. Ta res spoji oba dela skupaj. Vprašanje , če boš lahko namazal med razpoko..
Beli madež se pa pojavi če je površina na kateri koli način mastna.. Že če se dotakneš s prsti se ti bo poznal odtis..
Fiat Justitia ... Some day....
Pleksi (akrilno steklo, acrylic glass, PMMA) smo včasih lepili z lepilom na osnovi topila kot je diklormetan, imenovan tudi metilenklorid. V tem se raztaplja skoraj vse. Ne vem pa, če se tako lepilo še dobi.
O varianti z mravljinčjo kislino (HCOOH) ne vem, kako deluje, za solno kislino (HCl) sem pa skoraj prepričan, da ne bo naredila nič na pleksiju.
Puskusi s kakim univerzalnim lepilom na osnovi topil, npr. tole:
http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... 1010279020
O varianti z mravljinčjo kislino (HCOOH) ne vem, kako deluje, za solno kislino (HCl) sem pa skoraj prepričan, da ne bo naredila nič na pleksiju.
Puskusi s kakim univerzalnim lepilom na osnovi topil, npr. tole:
http://www.mixi-caravaning.si/katalog/p ... 1010279020
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov