Pozdravljeni,
pred kratkim sem kupil gumenjaka 3,6m z motorjem Mercury 25Hp 2t.
Sem zelo zadovoljen, edino pri motorju me nekaj skrbi.
Čoln lepo pridobiva hitrost, edino pri zmanjševanju hitrosti je težava. Ko obračam ročico, da bi zmanjšal hitrost se dolgo časa z hitrostjo ne zgodi nič. Čoln potuje z nezmanjšano hitrostjo. Potem pa kar naenkrat obrati motorja padejo skoraj na minimum. V praksi se to pokaže s strahom na očeh potnikov, ki takšnega zaviranja ne pričakujejo. Pa tudi meni je skrajno neprijetno, ker nikakor na morem vedeti kdaj bo motor zmanjšal hitrost.
Še dodatna informacija, odzivnost motorja je pri nižjih hitrostih ok, problem je pri višjih.
Zadeva se dogaja med plovbo, motor je na suhem normalno odziven - vsaj tako je videti.
Lep pozdrav,
Simon
Čudno delovanje motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kot bodo verjetno tudi ostali povedali prvo spucat krburatorje. Če tega nisi vešč raje pelji na servis. Jaz sem tudi mislil, da to sam snedeš dol pa spucaš,
ko sem ponovno sestavil sem že po glasu motorja videl da ni vse ok. Vijakov za katere sem pogledal, da se ne sme dotikat jih nisem. Sam nikol ne veš kako je blo prej štelano po vijakih, kajti karburatorje je treba sinhronizirat. Saj ima dva karburatorja ne?
ko sem ponovno sestavil sem že po glasu motorja videl da ni vse ok. Vijakov za katere sem pogledal, da se ne sme dotikat jih nisem. Sam nikol ne veš kako je blo prej štelano po vijakih, kajti karburatorje je treba sinhronizirat. Saj ima dva karburatorja ne?
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Ja, pa zračni filter in platine moraš zamenjat!!! Mogoče je polomljena veternica za hlajenje motorja??
Hvala bogu, da je aktiven kakšen, ki je osvojil vsaj osnove motoroznanstva.
V prvem delu posta sem se malo sprostil.
mamaMicka napisal/-a:kocka napisal/-a:Jaz bi pregledal vse pletenice in vzvode, če kje kaj in kasneje spusti.
Podpis
Hvala bogu, da je aktiven kakšen, ki je osvojil vsaj osnove motoroznanstva.
V prvem delu posta sem se malo sprostil.
https://vodovod-rh.si/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 42 gostov