Oglaševana cena vs prodajna cena!

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
snwl
Admiral

Oglaševana cena vs prodajna cena!

OdgovorNapisal/-a snwl » Ne Jun 19, 2016 18:59

Prosim za vaše izkušnje okoli teh dveh terminov. Barko, ki ste jo kupili ali prodali. Kolikšna je razlika (v procentih), ki je običajna (korektna in poštena) med tema dvema cenama? Predpostavljamo, da je barka OK. Vemo, da barka z nerealno ceno nikoli ne zamenja lastnika. Hvala za vaša razmišljanja in deljenje vaših izkušnj.
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Oglaševana cena vs prodajna cena!

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jun 19, 2016 19:12

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 18:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jun 19, 2016 19:22

Osebno po temeljitem ogledu in premisleku če je cena realna sploh ne gliham. Mogoče za 50eur ali pa še to ne. Vedno želim da je dober občutek na obeh straneh. Moraš pa vedeti kaj in kdaj kupuješ in kaj nameravaš s plovilom. Prodajalci so različni(kot ti je že H2O povedal), eden navije ceno in spušča, drugi postavi in ne popušča, mogoče simbolično če vidi da si resen. Najboj so mi smešni oglasi kjer je cena dogovor.
Osebno sem na vsakem čolnu zaslužil, pa nisem ne prodajalca izsiljeval ne kupca nategnil.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jun 19, 2016 19:28

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 18:36, skupaj popravljeno 1 krat.
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Po Jun 20, 2016 09:22

Prodajam prejšnji čoln in zaenkrat je par firbcev klicalo da majo gnar, pa niso niti gledat pršli pa jih je zanimala zadnja cena...

Precej bolj prijazni in naklonjeni h pogovarjanju so tisti, ki menjajo in oglas imam da tudi menjam za neko stvar dogovora, ampak so kar neverjetne stvari dogovora:
-motorne sanke
-lok in puščice
-"atraktivni" A6 (rumen s strelami in vsesorte)
-pol vikenda na pohorju

Ko sem kupil nov čoln pa sem malo spremljal ceno, ki je bila vsake toliko malo nižja, ko smo se pa vsedli so mi dali 1000 Popusta, kar pomeni nekje 7%, več nisem žical ker se mi je zdela cena korektna.

Aja, prodajalca sta potem vse razkazala, peljala mene in ženo na kosilo, častila mene in mehanike na ogledu... starejši par, pozorni... ali pa sta bila vesela, da sta dobro iztržila ;)
Wellcraft 2600 Martinique
runi
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a runi » To Jun 28, 2016 16:24

Jaz sem zbil ceno za 18%, res pa je da nisem barke preiskusil na vodi, kar je prejšnjem lastniku kar odgovarjalo :wink: zato je verjetno popustil v smislu samo da gre od hiše pa je.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 29, 2016 03:05

Za svojo prvo jadrnico sem plačal ceno brez poganaja. Po 5+ letih sem jo prodal dalje za enako ceno.

Jadrnico, ki je bila tri leta v čarterju, a v tem času zares plula 10 ali manj tednov (verjetno kupljena 'na lizing', pa kupec ni plačeval obrokov) sva šla pogledat skupaj z bodočim lastnikom.

Vtaknila sva nos v vsako luknjo (seveda smo jo tudi dvignili, pluli pa takrat nismo) in jaz sem povedal, kaj sem našel, prijatelj pa, koliko bi po njegovem stalo, da se tisti problem popravi oziroma odpravi.

Zastopnik prodajalca (pravne osebe, se pa ne spomnim več, kakšne) je raje znižal ceno za toliko, kolikor smo se strinjali, da bi stala popravila, za katera se je sam prepričal, da so potrebna, kot pa da bi odpravljal napake.

Naše ocene so bile realne in novega lastnika je odprava najdenih težav stala približno toliko manj, kolikor smo sami opravili dela, ki bi jih sicer bilo treba drugemu izvajalcu plačati, plačali pa rezervne dele, material in podobno. Po našem mnenju se je splačalo, čeprav takrat vseeno nismo našli čisto vsega, kar je bilo problem.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov