Za hec sem si iz neta naročil tale obratomer:
http://www.aliexpress.com/item/Hot-Moto ... ad6f3b144c
Ker je prišel brez vseh navodil, me zanima, če kdo ve kako se veže zadeva.
Ena rdeča in črna skupaj, ki imata iz ohišja svoj izhod ste verjetno za osvetlitev. Ostalo se mi pa ne sanja. Motorj je Tohatsu 30 4T, injection, trije cilindri, brez akumulatorja. Vsak nasvet je dobrodošel.
Lp
Vezava obratomera ?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Zdravo,
Na podlagi fotografije je to nemogoče ugotoviti. Obratomeri se vežejo vsaj na nekaj možnih načinov:
a) na alternator (tvoj primer verjetno ni takšen, ker motocikli navadno nimajo alternatorja...),
b) naplatine ali brezkontaktni prekinjevalnik,
c) kar na visokonapetostni vod za svečko,
d) preko senzorja, ki se pritrdi ob nek vrtljivi del,
e) na centralni računalnik pri modernejših motorjih
Spletni prodajalec prijazno ponuja možnost, da se obrneš nanj, predn mu daš slabo oceno. Obrni se nanj in ga vprašaj za kak načrt.
druga možnost pa je, da na spletu poiščeš sheme vezave (how to connect morcycle tachometer); z malo sreče boš našel fotografijo svojega.
Na podlagi fotografije je to nemogoče ugotoviti. Obratomeri se vežejo vsaj na nekaj možnih načinov:
a) na alternator (tvoj primer verjetno ni takšen, ker motocikli navadno nimajo alternatorja...),
b) naplatine ali brezkontaktni prekinjevalnik,
c) kar na visokonapetostni vod za svečko,
d) preko senzorja, ki se pritrdi ob nek vrtljivi del,
e) na centralni računalnik pri modernejših motorjih
Spletni prodajalec prijazno ponuja možnost, da se obrneš nanj, predn mu daš slabo oceno. Obrni se nanj in ga vprašaj za kak načrt.
druga možnost pa je, da na spletu poiščeš sheme vezave (how to connect morcycle tachometer); z malo sreče boš našel fotografijo svojega.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti