omc-štarter

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
simonE
Štabni vodnik
Kraj: Medulin

omc-štarter

OdgovorNapisal/-a simonE » To Jul 05, 2016 09:45

Zdravo,
imam star motor omc 3.0,letni 90 in imam problem kako odšravfat štarter,dva vijaka sem uspel ,enega pa žal ne.Če ima kateri od vas kako idejo,bi bil zelo hvaležen.Problem je v tem da je zelo nedostopen,tudi ključa ne morem natakniti na šravf.Zlega tako ,da bom moral kar motor dvignit.
hvala
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Jul 05, 2016 11:49

Veliko sem preživel s štarterji na OMC-ju, ampak ne razumem te najbolje o katerih treh vijakih je govora?

Zaganjač ima namreč dva vijaka, ki ga držita na motor (pazi, da boš imel prava vijaka, nazobčana na vrhu) in ta "tretji" vijak je lahko edino na koncu zaganjača kjer je pritrjen še zaradi torzijske obremenitve na motor.

Drugače pa moji problemi pred leti v svoji temi, pa mnogi znalci pametovali, keč pa je samo v izbiri pravilnih vijakov:

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... aganja%E8u
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
simonE
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a simonE » To Jul 05, 2016 19:24

Hvala za odgovor.

Ja,saj sta v bistvu dva,štel sem namreč še enega manjšega ,ki drži nekakšen zaščitni pokrov-pleh.
Bomo morali najti kakšno drugo rešitev,z nastavki od gedor,sploh ne morem natakniti ključa-nastavka na ta omenjeni vijak,kot da ni prostora okoli vijaka,ko ga potipam s prsti.
Uporabniški avatar
simonE
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a simonE » Če Jul 21, 2016 22:33

Zdravo,
evo rešili problem.Na desni strani bila še dva vijaka ,ki sta držala zaščitni pokrov,ko smo odvili še te dva vijaka ,je bilo dovolj prostora za natični ključ,da smo odvili še zadnji vijak.
Sedaj pa novi problem.
Motor vžge v prvo vendar samo pod štangasom,ko ga dam v ler pa mi crkne ,tako ,da ne morem speljati.
Ali je napaka na frgazarju,ali kje drugje?

Hvala za odgovore.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jul 21, 2016 22:37

Kak zdej ti to voziš? Pod štantgason vžgeš v leru bi se pa rad peljal??ni neki prav
Uporabniški avatar
simonE
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a simonE » Pe Jul 22, 2016 06:53

Zdravo,
v leru mi ne vžge ,zato dam malo štandgasa,da vžge,ko ročico premaknem zopet v ler in hočem speljati pa mi crkne.
lp
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Pe Jul 22, 2016 08:27

Na vplinjaču snami pletenico za gas, nekdo naj ti zavergla, izmeri hod te zajle nastavi tako da ti ne bo zapirala uplinjača oz. če nimaš dobro nastavljen prosti tek "štandgas" in ti ga dejansko drži ta pletenica, potem ga z vijakom in vzvodom, ki to drži najprej nastavi, potem pa nastavi še hod te pletenice.
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
simonE
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a simonE » So Jul 23, 2016 07:10

Zdravo,
Hvala vsem za pomoč!!!
Smo včeraj našli napako,problem je bil pri sami nastavitvi uplinjača .Vijak s katerim nastavljaš obrate se dotika nekega drsnika.Ta drsnik pa je bil napačno obrnjen.Po vsej verjetnosti sem ga sam zaje.... ,ko sem čistil uplinjač.
Upam ,da bo kateremu ta nasvet prišel prav.

Lp
Simon

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov