popravilo elise
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
popravilo elise
Malo kljunil...
Če reč ni scentrirana ti lahko res naredi precej škode na peti.
Če je elisa aluminijasta bi jo jaz kar zamenjal... Staro pa potem nesel kam popravit, če ni preveč zvita in bi se potem lahko odlomila.
Bolj pomembno je, da je tudi os elise ostala ravna. Če os ni ravna bo menjalnik v peti šel rakom žvižgat.
Tolerance odstopanja od "absolutno ravne" osi pa so zelo majhne.
Jaz bi na tvojem mestu šel do serviserja in ga prosil, če preveri stanje.
Če reč ni scentrirana ti lahko res naredi precej škode na peti.
Če je elisa aluminijasta bi jo jaz kar zamenjal... Staro pa potem nesel kam popravit, če ni preveč zvita in bi se potem lahko odlomila.
Bolj pomembno je, da je tudi os elise ostala ravna. Če os ni ravna bo menjalnik v peti šel rakom žvižgat.
Tolerance odstopanja od "absolutno ravne" osi pa so zelo majhne.
Jaz bi na tvojem mestu šel do serviserja in ga prosil, če preveri stanje.
Pozdravljen
Daj se malo znajdi in sam preveri ali si skrivil os,ter tako prišparaj vsaj vožnjo na kontrolo.Fiksiraj motor,nato pa nasproti osi fiksiraj točno v osi na primer konico svinčnika.Počasi vrti propeler in če os opleta okoli špice si jo skrivil,če je pa v centru, jehvala bogu z njo vse v redu.Propeler pa, če ni odlomljen,MALO pogrej z fenom na vroč zrak in ga z gumijastim kladivom zravnaj.Kot pa tako vidiš na ostalih dveh krakih.Spiješ še pivo in zadeva je gotova.
LP Iztok
Daj se malo znajdi in sam preveri ali si skrivil os,ter tako prišparaj vsaj vožnjo na kontrolo.Fiksiraj motor,nato pa nasproti osi fiksiraj točno v osi na primer konico svinčnika.Počasi vrti propeler in če os opleta okoli špice si jo skrivil,če je pa v centru, jehvala bogu z njo vse v redu.Propeler pa, če ni odlomljen,MALO pogrej z fenom na vroč zrak in ga z gumijastim kladivom zravnaj.Kot pa tako vidiš na ostalih dveh krakih.Spiješ še pivo in zadeva je gotova.
LP Iztok
popravilo propelerja
Os je BP. Samo en krak ima malo ušesa, čisto na koncu, "lih tolk de". Če rečem malo je to malo, ne kot ženske ki "malo podrgnejo avto", ko pa ga vidiš je v resnici samo še za v kocko. Bom res verjetno kar poskusil s fenom, počasi in previdno, kar pa se pira tiče, to pa že znam, to sem že počel... Letni servis že obvladam v nulo, peto smo že tudi imeli narazen zaradi menjave semerinčkov, pa impeler, no ja, pa dejmo še to probat, samo da bo uržah za pitje! Hvala vsem za odgovore!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov