Trim Alpha one med vožnjo spusti
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Trim Alpha one med vožnjo spusti
Težavo imam okoli trima od stikala do pete ...Med dviganjem in spuščanjem pete ob ugasnenem motorju opažam, da mi okoli pete nastane madež od olja. Po nekaj dvigih pete olja skoraj zmanjka tako, da redno kontroliram nivo. Največji problem je, da mi peta po nekaj miljah vožnje pade čisto v spodnji položaj. Olje izginja izključno na zunanji strani saj je notri vse suho in čisto. Pred sezono, ko smo mnjali manšete smo zamenjali tudi senzorje in cevi (original) in nikjer na vijakih cevi ni videti, da bi kje spuščanlo. Peta drugače drži položaj le potisna sila jo vrne v spodnji položaj. Kje naj začnem in predvidevam, da mora čoln iz vode za odpravo napake. In upam, da ni potrebno sneti tudi pete ali pač?
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Najprej, da te potolažim, pete najverjetneje ne bo potrebno snemat. To je kar projekt, ki zahteva posebno orodje, natančno in pedantno namestitev manšet,....
Olja ne boš videl, ker spušča samo pri obremenitvi (plovbi) in se sproti spira.
Pojdi lepo po vrsti. Osredotoči se na spoje, ki ste jih imeli narazen, ko ste sneli nogo. Hidraulične spoje je potrebno pritegnit kar z veliko silo. Običajno so tesnjeni z o-ringi, bakrenimi ali železno-teflonskimi podložkami, ali pa celo samo na konus. Poskušaj jih dotegnit, ampak vseeno pazi, da ne boš kaj odtrgal. Poglej tudi instalacijo v motornem prostoru, tam se bo videlo, če kje kaj pušča. Dolij olje, vozi in kontroliraj.
Če imaš čoln na suhem, dvigni nogo v gornji položaj, podstavi pod nogo kak karton ali papir in nogo obremeni z nečim res težkim (zveži nanjo kak težki kos železa, skalo,....) Pusti preko noči in zjutraj boš videl sledove puščanja. Da bi crknili cilindri, tako naenkrat, težko verjamem, je pa seveda tudi to možno. Loti se počasi, sistematsko kos po kos, tega ne moreš rešit v pol ure
Olja ne boš videl, ker spušča samo pri obremenitvi (plovbi) in se sproti spira.
Pojdi lepo po vrsti. Osredotoči se na spoje, ki ste jih imeli narazen, ko ste sneli nogo. Hidraulične spoje je potrebno pritegnit kar z veliko silo. Običajno so tesnjeni z o-ringi, bakrenimi ali železno-teflonskimi podložkami, ali pa celo samo na konus. Poskušaj jih dotegnit, ampak vseeno pazi, da ne boš kaj odtrgal. Poglej tudi instalacijo v motornem prostoru, tam se bo videlo, če kje kaj pušča. Dolij olje, vozi in kontroliraj.
Če imaš čoln na suhem, dvigni nogo v gornji položaj, podstavi pod nogo kak karton ali papir in nogo obremeni z nečim res težkim (zveži nanjo kak težki kos železa, skalo,....) Pusti preko noči in zjutraj boš videl sledove puščanja. Da bi crknili cilindri, tako naenkrat, težko verjamem, je pa seveda tudi to možno. Loti se počasi, sistematsko kos po kos, tega ne moreš rešit v pol ure
Še enkrat naj se prebere moj prvi komentar z vprašanjem. Oz. olje vidim v marini ko sem privezan in premikam nogo. Med vožnjo verjamem, da ne bom nič videl. Za snemanje in menjavo manšet ne potrebujem nobenega specialnega orodja le čas, lepilo, objemke in nove manšete, ki jih pa nebi snemal sploh ne noge, ker je bila tri mesece nazaj sneta ob generalnem servisu.
Prosim za kratke in jasne opombe in ne generalnega servisa pete zaradi dveh "lajteng".
MM bom pozoren in detajlno pregledam vse od prvega spoja
Prosim za kratke in jasne opombe in ne generalnega servisa pete zaradi dveh "lajteng".
MM bom pozoren in detajlno pregledam vse od prvega spoja
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne To Avg 09, 2016 21:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
AEgir napisal/-a:Če ti pušča zunaj in ne pušča cev, ti pušča cilinder, ali oba. Al misliš, da ne?
Parkrat na mestu trim zdigni in spusti do konca in bo že spustil malo olja tam kjer pušča.
Pero brez zamere ne vem kaj bi rad slisal. Ce pusca zunaj pusca cev ali cilinder. Drugega tam ni.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
MM ni problema bom malo "drkal" nogo gor in dol
Bom pa res bolj pozoren na celindre ker drugje res ne more puščati.
Drugače pa, si dobil motor? Ga še potrebuješ. Imam 4t 6KM papirji so ni pa vpisan ker ga imam za pomožnega.
Drugače pa, si dobil motor? Ga še potrebuješ. Imam 4t 6KM papirji so ni pa vpisan ker ga imam za pomožnega.
Pozejdon,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov