Zdravo,
imam 4 taktni motor 20ko Tohatsu letnik 2009. Letos so se pojavile težave z izgubo moči pri polnem gasu. Vžiga normalno, motor deluje bp do nekje 3/4 gasa, ko pa ročico potisnem do konca začne motor dušit in izgubi moč. Potem ročico premaknem nazaj na 3/4 in ponovno deluje ok. Če med tem stisnem pumpico za dovod goriva ni sprememb. Menjal sem vžigalne tuljave, uplinjač očiščen z ultrazvokom, menjan filter goriva...
Se je že kdo srečal s čim podobnim ?
Hvala
Tohatsu 20 izguba moči
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
kolesarcek
- Poddesetnik
Po dosedanjih izkušnjah je bil razlog izgube moči skoraj vedno precej "banalen" večinoma povezan z dovodom bencina v motor.
Priporočam ti priklop kantice frišnega bencina direktno na motor in potem ponovni test.
Simptomi kot jih navajaš nakazujejo da najverjetneje motor ne dobi goriva na račun zraka ki ga nekje vleče not.
Priporočam ti priklop kantice frišnega bencina direktno na motor in potem ponovni test.
Simptomi kot jih navajaš nakazujejo da najverjetneje motor ne dobi goriva na račun zraka ki ga nekje vleče not.
-
kolesarcek
- Poddesetnik
Več variant je; večji motorji imajo ven speljan cca 1m dolgo cev, ki je z objemko spojena na napeljavo čolna, lahko pa ima motor nekakšen konektor - bi rekel, da je to praksa pri manjših motorjih.
V prvi varianti je jasno kaj je treba naredit -> objemko spustit, šlauh dol in drugega gor.
V drugi varianti pa je najbolje v motorju odklopit cev dol s tega konektorja in z neko spojko it direktno. Pri meni je namreč ravno pri konektorju zrak vleklo....
V prvi varianti je jasno kaj je treba naredit -> objemko spustit, šlauh dol in drugega gor.
V drugi varianti pa je najbolje v motorju odklopit cev dol s tega konektorja in z neko spojko it direktno. Pri meni je namreč ravno pri konektorju zrak vleklo....
-
kolesarcek
- Poddesetnik
-
kolesarcek
- Poddesetnik
Evo. Je malo trajalo, moral sem najprej prit do Ptujskega jezera, saj se mi je to dogajalo le pri polni obremenitvi, tega pa nisem mogel sprobat v sodu.
Cev sem priklopil direkt na črpalko in v kantico. Nekaj časa je lepo letelo, potem pa spet...malo spremenim in spet...
Tik preden sem obupal sem mu poskusil dodati malo goriva s tem, da sem s prstom rahlo not potiskal čok, pa ga je še bolj dušilo...
Potem pa EUREKA, čok sem mogel potegnit ven in vuuuum.
Snela se je namreč vzmet, ki drži čok na distanci pri polni obremenitvi. Zdaj dela, kot novi !
Ob priliki pripnem še slike te majhne a očitno zelo pomembne stvarce...
Hvala vsem za pomoč.
Cev sem priklopil direkt na črpalko in v kantico. Nekaj časa je lepo letelo, potem pa spet...malo spremenim in spet...
Tik preden sem obupal sem mu poskusil dodati malo goriva s tem, da sem s prstom rahlo not potiskal čok, pa ga je še bolj dušilo...
Potem pa EUREKA, čok sem mogel potegnit ven in vuuuum.
Snela se je namreč vzmet, ki drži čok na distanci pri polni obremenitvi. Zdaj dela, kot novi !
Ob priliki pripnem še slike te majhne a očitno zelo pomembne stvarce...
Hvala vsem za pomoč.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov