Elisa za Yamaha motor
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Elisa za Yamaha motor
hay, mene zanima če ima kdo izkušnje z eliso za motor yamaha 60 feol 2T letnik 95?
vem da obstaja tega več vrst, motor pa poganja elana gt 070.
vem da obstaja tega več vrst, motor pa poganja elana gt 070.
Precej čudno zastavljeno vprašanje, brez vseh ostalih parametrov(vrsta plovila, sedajšna hitrost, vrtljaji, število oseb, dim. stare elise ...) in zato ni odgovora.
Kot če bi nekdo napisal: " Včeraj sem spoznal dekle, prespala je pri meni, kaj naj ji dam za preoblečt?"
Kot če bi nekdo napisal: " Včeraj sem spoznal dekle, prespala je pri meni, kaj naj ji dam za preoblečt?"
Nazadnje spremenil kocka, dne Po Sep 26, 2016 12:15, skupaj popravljeno 1 krat.
kocka napisal/-a: Kot če bi nekdo napisal: " Včeraj sem spoznal dekle, prespala je pri meni, kaj naj dam za preoblečt?"
Nč ji ne dajaj samo še enkrat jo ti pokrij ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Nevem če je to glih elisa, ponavad je propeler ampak ok. Dej gor enga pa pol vidiš kolk si v temo brcnil in daš drugega in tko dokler ti ne rata.
To je ustaljena praksa, so pa tudi kakšni gusarji s kljuko in leseno nogo okol, ki ti čez palec vržejo propeler ven in to tak, da ne sam da manj žre motor pol, še nazaj ti bencin devlje. Noro res.
To je ustaljena praksa, so pa tudi kakšni gusarji s kljuko in leseno nogo okol, ki ti čez palec vržejo propeler ven in to tak, da ne sam da manj žre motor pol, še nazaj ti bencin devlje. Noro res.
AEgir napisal/-a:so pa tudi kakšni gusarji s kljuko in leseno nogo okol, ki ti čez palec vržejo propeler ven in to tak, da ne sam da manj žre motor pol, še nazaj ti bencin devlje. Noro res.
ja en tak je pa res na forumu, mnogi ga imajo kot tita
po njegovih nasvetih kupijo drag propeler ali celo dva, nakar se izkaže da je bil najboljši tisti taprvi...
http://www.propellerpages.com/?c=manufa ... f=propulse
Tole probaj pa sporoči če je za kej. Mene že lep čas rajca tale propulse.
Tole probaj pa sporoči če je za kej. Mene že lep čas rajca tale propulse.
Enkrat bodo moral narest dober nastavljiv propeler. Glede na ocene na netu je to mogoče že zdaj.
Zgleda kr dobr, tko al tko bi pa pb tem vedno imel še originalnega v bližini za vsak slučaj.
https://www.youtube.com/watch?list=PLDF ... 3Kkp8Gihu8
Zgleda kr dobr, tko al tko bi pa pb tem vedno imel še originalnega v bližini za vsak slučaj.
https://www.youtube.com/watch?list=PLDF ... 3Kkp8Gihu8
Še Titejevo mnenje:
- plastičen propeler iz termoplastov za gliserja verjetno nikoli ne bo odgovarjal, morda polimerni kompozit z vlakni.
- nastavljivega vodnega propelerja z normalnim izkoristkom ni, ker se z spremembo naklona podrejo vpadni koti profilov po celem premeru. Ti se morajo zelo natančno ujemat med sabo upoštevaje tako vzdolžni zdrs kot navpišni zdrs zaradi centrifuge. To je eden glavnih razlogov zakaj nekateri propelerji na določenem plovilu delujejo bolje od drugih.
Mercuryjevemu propelerju Maximus se ob površinski uporabi na vsakem vrtljaju lopatice uklanjajo včasih tudi za nekaj mm in z pogoni nad 650 hp se po par sto urah dovolj utrudi, da razpade, pa je iz kvalitetnega inoxa. Clever propelerji za večje moči morajo biti kovani, da držijo...
Pri letalih je lahko tudi nastavljiv propeler učinkovit, vendar se vrti v plinu, v vodi je bolj komplicirano.
V primeru iz te teme se ne da pogovarjat o propelerju, če ni znanega nobenega podatka razen moči motorja. Vsekakor je večji propeler hudo prevelik, manjši ima pa verjetno premali korak in tudi prevelik premer. Ampak jebi ga, Titej po svoji neumnosti vadi pare sirotinji tega foruma in ne se ravno zanest, da je kaj od tega res.
- plastičen propeler iz termoplastov za gliserja verjetno nikoli ne bo odgovarjal, morda polimerni kompozit z vlakni.
- nastavljivega vodnega propelerja z normalnim izkoristkom ni, ker se z spremembo naklona podrejo vpadni koti profilov po celem premeru. Ti se morajo zelo natančno ujemat med sabo upoštevaje tako vzdolžni zdrs kot navpišni zdrs zaradi centrifuge. To je eden glavnih razlogov zakaj nekateri propelerji na določenem plovilu delujejo bolje od drugih.
Mercuryjevemu propelerju Maximus se ob površinski uporabi na vsakem vrtljaju lopatice uklanjajo včasih tudi za nekaj mm in z pogoni nad 650 hp se po par sto urah dovolj utrudi, da razpade, pa je iz kvalitetnega inoxa. Clever propelerji za večje moči morajo biti kovani, da držijo...
Pri letalih je lahko tudi nastavljiv propeler učinkovit, vendar se vrti v plinu, v vodi je bolj komplicirano.
V primeru iz te teme se ne da pogovarjat o propelerju, če ni znanega nobenega podatka razen moči motorja. Vsekakor je večji propeler hudo prevelik, manjši ima pa verjetno premali korak in tudi prevelik premer. Ampak jebi ga, Titej po svoji neumnosti vadi pare sirotinji tega foruma in ne se ravno zanest, da je kaj od tega res.
Dobr, tale Piranha, ki nima nastavljivega koraka, bi mogoče še šla.
https://www.youtube.com/watch?v=KZv-cAW ... 5E50419B80
https://www.youtube.com/watch?v=KZv-cAW ... 5E50419B80
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov