Barvanje čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- customs
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Maribor-Sukošan
- Kontakt:
Barvanje čolna
Rad bi pobarval čoln.
Kaj priporočate barvanje ali gelcoat?
Za barvo pravijo da se naredijo mehurčki čez čas in se lahko začne luščit.
Kaj priporočate barvanje ali gelcoat?
Za barvo pravijo da se naredijo mehurčki čez čas in se lahko začne luščit.
barvanje čolna
Povprašaj Paleta našega člana ti bo sigurno dobro svetoval.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Malo manjka podatkov, ampak bom malo ugibal, da je tale čoln. Kaj bi barval? Podvodje, nadvodje ali oboje? Če nadvodje in če bi tudi pohodne površine, moraš poskrbeti, da ne bo drselo na njih...
Kar zadeva barvanje in mehurčke, je pa bistvena priprava podlage. Če to ni res OK, se tudi pod sicer odlično barvo naredijo mehurčki.
To sem videl, ko je barka bila pobarvana 'čimprej' in zato verjetno na dan oziroma jutro z zelo visoko vlažnostjo. V enem letu bila mehurčkasta tako, da so vsi mislili, da je osmotična. Pa ni bila, mehurčki so bili med prejšnjo in novo plastjo barve in v njih ni bilo tekočine.
Pale je odličen naslov za odgovore na to vprašanje.
Kar zadeva barvanje in mehurčke, je pa bistvena priprava podlage. Če to ni res OK, se tudi pod sicer odlično barvo naredijo mehurčki.
To sem videl, ko je barka bila pobarvana 'čimprej' in zato verjetno na dan oziroma jutro z zelo visoko vlažnostjo. V enem letu bila mehurčkasta tako, da so vsi mislili, da je osmotična. Pa ni bila, mehurčki so bili med prejšnjo in novo plastjo barve in v njih ni bilo tekočine.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- customs
- Kapitan bojne ladje
- Kontakt:
Marjan Tomki napisal/-a:Malo manjka podatkov, ampak bom malo ugibal, da je tale čoln. Kaj bi barval? Podvodje, nadvodje ali oboje? Če nadvodje in če bi tudi pohodne površine, moraš poskrbeti, da ne bo drselo na njih...
To je ta čoln ja.
Barval bi pa trup nad vodo v ultramarine blue 5002 do gume gor pa belo.
Tam kje je pohodno bi dal pol gor protidrsno podlago ko ne bo gor blazim na kljunu!
- Marjan Tomki
- Admiral
Je z gelcoatom tam zdaj kaj narobe (oksidiran, razpokan, pretanek zaradi poliranja...) ali je razlog le estetika?
Če je to, je poleg paleta najbrž dober naslov še mamaMicka oziroma Poliranje čolna - V iskanju svetega grala. V tej temi teče beseda skoraj vsem okrog različnih vrst površine, kaj se zgodi pri starnju katere, skrbi zanje in tako naprej.
Če je to, je poleg paleta najbrž dober naslov še mamaMicka oziroma Poliranje čolna - V iskanju svetega grala. V tej temi teče beseda skoraj vsem okrog različnih vrst površine, kaj se zgodi pri starnju katere, skrbi zanje in tako naprej.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Nov 04, 2016 12:04, skupaj popravljeno 1 krat.
- customs
- Kapitan bojne ladje
- Kontakt:
Marjan Tomki napisal/-a:Je z gelcoatom tam zdaj kaj narobe (oksidiran, razpokan, pretanek zaradi poliranja...) ali je razlog le estetika?
Gelcoat je kot nov nič spokan ali poškodovan! Samo grde barve je! Ni ne beli ne krem neka vmesna barva ki mi ni všeč zato bi ga rad dal v drugo barvo!
- Marjan Tomki
- Admiral
Zgoraj sem dodal povezavo na temo mM - daj poglej malo tisto temo. Mogoče je reč orumenela in lahko to dobro poliranje pospravi...
In mala jadrnica, ki je bila prej fenomenalna v lahnem vetru, je po pobarvanju (iz reklamnih razlogov v barvo sponzorja) postala mehurčkasta in tudi ni bila na nobenem plovu v šibkem vetru več konkurenčna. Če že boš barval, zelo pazi, kaj delaš.
In mala jadrnica, ki je bila prej fenomenalna v lahnem vetru, je po pobarvanju (iz reklamnih razlogov v barvo sponzorja) postala mehurčkasta in tudi ni bila na nobenem plovu v šibkem vetru več konkurenčna. Če že boš barval, zelo pazi, kaj delaš.
- customs
- Kapitan bojne ladje
- Kontakt:
Marjan Tomki napisal/-a:Zgoraj sem dodal povezavo na temo mM - daj poglej malo tisto temo. Mogoče je reč orumenela in lahko to dobro poliranje pospravi...
Ne vem zakaj se na barvi pojavijo mehurčki! Tudi na prejšnem čolnu so bili vendar sem onega itak vedel da gre v reciklažo.
Pred leti sem predeloval avtomobile in so bili vsi spojlerji iz poliestra in gelcoat-a pa smo vse barvali pa nikol ni bilo mehurčkov! Je to lahko samo zaradi soli?
- customs
- Kapitan bojne ladje
- Kontakt:
kocka napisal/-a:Kaj pa kakšne nalepke - Wraping, če te to mogoče zanima kontaktiraj člana mamaMicka. Pustiš čoln originalen, da ne bo sumljivo bodočemu kupcu, pa še zaščiten je s tem.
To sem prvo imel v mislih vendar imam kolega ki se ukvarja z tem odsvetoval. problem je na krivinah in visokih temperaturah poleti. Je rekel da je imel že primer ko je začela folija odstopat.
Ti se kar posvetuj z MM glede folije. Zelo pomembna je priprava podlage in kvaliteta folije. Pa dober mojster oz. mojstri, ker en sam človek tega ne more kvalitetno naredit.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
kontaktiraj "kovacizt" uporabnika. On ima 435S in mu ga je en majster spedenal z gelcoatom u novo stanje in zadeva je trpežna bolj kot vsaka barva. Morš pa vedet da za 200 ali 300 ne boš prišel skoz tud če boš delal sam! Včasih je boljše prepustit kako specijalno delo mojstru in je rezultat kot mora bit in pa cena pod črto(če ni kakih mutibaričev umes) ne dost večja kot če bi delal sam in bi ti na koncu ostalo vsakega materjala malo....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov