servis Suzuki 25, 2-takt

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

servis Suzuki 25, 2-takt

OdgovorNapisal/-a kanto » Po Jan 19, 2009 21:47

Pozdravljeni!

Ker vreme ni za nikamor sem se odločil, da si vzamem čas in naredim servis na svojem Suzukiju 25 (let. 2000). Motor je dvotakten. Vem, da je treba zamenjati olje v peti, pregledati svečke in impeler. Zanima me kako je z vplinjačem, ali naj ga poderem in očistim. Ali ga je potem težko sesatviti in nastaviti. Letos na dopustu sem imel težave s prostim tekom. Opazil sem tudi, da ima "luft" v pesti na kateri je vpet na krmo. (motor trese med delovanjem) Kakšni ležaji so v tej pesti, ali so morda vprešani? Ali jih je težko zamenjati?

Kaj je še treba narediti in kje naj nabavim rezervne dele?

Lp
Klemen
damjanr
Kapitan
Kraj: mb

OdgovorNapisal/-a damjanr » Sr Jan 21, 2009 14:16

http://www.marine-system.si/marineWeb/h ... /index.jsp

Zastopnik med drugim tudi za Suzuki. Kontaktiraj Ireno ali Mirana.
Iz izkušenje povem, so zelo prijazni in ustrežljivi, če se le da uredijo.
Na spodnjem linku imaš sestavnice motorjev po velikosti in letnikih.
http://store.brownspoint.com/microfiche.asp

l.p. Damjan
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jan 21, 2009 15:56

Če nisi nikoli razdiral vplinjačev ali česa podobnega ti odsvetujem to delo, saj je vplinjač precej kompleksna zadeva in če ga razj... ga težko nazaj nastaviš. Če te mantra prosti tek je verjetno samo kaka smet v vplinjaču in ga samo snemi, očisti posodico, izpihaj šobe in vse luknje, ki so dosegljive, ostale nastavitve pa raje pusti tako kot so. Prosti tek pa potem nastavljaj raje pri vžganem motorju v sodu če je mogoče. Lahko zmontiraš tudi dodatni filter bencina in s tem preprečiš vhod smeti v vplinjač. Meni je navadni mali papirnati filter, ki sem ga kupil na bencinski za 5 kun rešil dopust in me obvaroval pred živčnim zlomom, ker so me j.... smeti v vplinjaču. Kako so prišle v bencin pa je druga zgodba, ki sem jo že napisal.
Ostale zadeve, ki si jih omenil pa se le potrudi in ji zamenjaj sam, kar lahko le koristi tvojemu poznavanju motorja.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Sr Jan 21, 2009 18:56

Hvala za zelo uporaben link in idejo za filter. Kam naj filter montiram? Ali je pri montaži treba prerezati cev za dovod goriva?
kol6
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a kol6 » Sr Jan 21, 2009 20:13

Zdravo!

Ja moraš prerezati cev in natakniti z ene in druge strani na filter(pazi na oznako za smer toka goriva).Klemzi mi je nekje tudi priporočal,še dodatno filter za kondenzirano vodo,da je še bolj sigurno.

http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=1 ... j=1&a=1007

Nekaj takšnega.
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Ne Jan 25, 2009 11:57

Kakšno olje naj kupim za peto, koliko ga pribl potrebujem? Kje v Ljubljani oz okolici ga lahko dobim?
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Ne Jan 25, 2009 14:56

Olje za peto dobiš v vsaki trgovini ali servisu za navtiko, kje pa se nahajajo pa malo pobrskaj po forumu, v okolici Ljubljane jih je kar nekaj. Koliko točno potrebuješ olja pa piše v navodilih za uporabo, za tvoj motor verjetno 2-3 deci.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov