Sem nov na forumu in se na vas obračam z nekaj vprašanji o obnovi omenjenega čolna.
Kako se je vse skupaj začelo...
Povod za projekt je bil, da sem za dopust kupil novega gumenjaka z-ray300 in rabljen tomos 4.5, ter ga tudi kmalu po dopustu prodal. Verjetno marsikdo ve zakaj, sedaj tudi jaz, ker za kaj drugega kot za vožnjo po zalivu ni.
Prebral sem kar nekaj teksta na temo omenjenga modela 402, kjer večina nakup odsvetuje. Iskal sem nekaj z zdravo lupino, za "popolno" prenovo. Tako sem za smešen denar v bližini kupil 402 od prvega lastnika, v "solidnem" stanju. Prvo kar me je pri sami obnovi skrbelo je krmna stena. Zadeve sem se lotil tako, da sem odrezal kos poliestra iz notranje strani ter preveril dejansko stanje in bil presenečen.
Odstranil sem uničene sedeže, obrobo, luči,volanski mehanizem, šipo, naredil voziček in se lotil brušenja. Sama lupina je bila v zelo dobrem stanju (za ta leta), nikjer poškodovana, razen par manjših "bušk" in zbledele barve. Čoln smo zbrusili, pokitali in prebarvali.Antifouliga ne bom dajal gor ker bo čoln v vodi po nekaj dni. Izdelal sem novo prikolico, kar me sedaj čaka je izdelava novih sedežev, ter obnova motorja Chrysler 35.
Imam vprašanje glede volanskega mehanizma, katerga mi priporočate za ta čoln? Ker je vse zarjavelo bi raje zamenjal komplet kot samo pletenico.
Kje ugodno kupiti manjšo lestev za zadnji del ?
Tako je izgledal ko sem ga pripeljal.
Toliko za letos
Vesel bom vsakršne pomoči in dobronamerne graje
Lp. Gregor