Pred kratkim sem malce posodobil svojo floto in sicer sem Elan 435 GT Sport zamenjal s Quicksilver 470 Sport ki sem ga uvozil iz Nemčje.
V nekaj prispevkih na tem forumu sem zasledil, da je s prikolice ki ima sani dosti težje spraviti čoln v vodo kot na prikolici ki ima valjčke. Jaz sem pred tem imel prikolico na valjčke in ni blo nobenga problema, sam sem čoln potisnil v vodo in ga potegnil nazaj gor, sedaj pa imam sani in me malce skrbi, čeprav je ta čoln po skupni teži skoraj enak Elanovemu.
Skrbi me zato, ker ne bi želel prikolice potapljati v slano vodo tako da čoln zaplava ampak na način, kot sem to prej počel, torej le do ležajev (v slani vodi), vendar pa nisem prepričan če bo sedaj to šlo ali ne, ker so pač gor na prikolici te sani.
Prikolica je sicer nemška in je na saneh nameščena neka guma z cca 1 cm dolgimi "vlakni", podobno ali enako kot pri hišnih predpražnikih, kar mi daje upanje da ga bom lahko sam potisnil, vendar nisem čist prepričan, vem da bi z valjčki šlo veliko bolj lahko.
Razmišljal sem, da bi v primeru, da sam ne bi mogel na ta način spustit čoln v vodo, ker bi bilo pretežko (prav tako ga potegnit iz vode), bi dal prikolico predelat in sicer tako, da bi se odstranile sani in namestili valjčki.
Sam bom zadevo sicer v začetku poletja preveril v praksi na Ptuju, vendar me vseeno zanima vaše mnenje....
Aja, pa da boste vedeli o čem govorim, še link do čolna oziroma prikolice kjer so sani sicer bolj slabo vidne, bom pa še dodal kako bolj podrobno fotografijo v prihodnjih dneh...
http://www.moj-album.com/album/14799783/?os=14799814
LP vsem,