Sponke za pritrditev el. vodnikov po čolnu

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
WSurfer
Kapitan
Kraj: Domžale - Novigrad

Sponke za pritrditev el. vodnikov po čolnu

OdgovorNapisal/-a WSurfer » Če Apr 20, 2017 10:59

Živjo,
potreboval bi informacijo oz. idejo kako rešiti t.i. cable management na gliserju.

Za potrebe nadgradnje ozvočenja moram od akumulatorja do kabine potegniti dva kabla - 25mm2. Za boljšo zaščito sem se odločil, da slednja vstavim v dodatni zaščitni cevi. Težavo pa mi povzroča pritrditev omenjenih cevi pod robovi kjer je uporabljen poliester.

Trenutno so originani kabli pritrjeni s tovarniškimi sponkami (verjetno klasika z vijaki oz. nekakšnimi kovicami) kjer je ogrodje ojačano z lesom. Ker pa bi zaradi teže kablov le-te rad pritrdil tudi med vmesnimi deli potrebujem rešitev, katere sponke uporabiti in kako le-te pritrditi na robove/poliester.

Razmišljal sem o tem, da bi kupil ''tunelčke'' za nadometno pritrditev PVC cevi in jih prilepil s kakšnim super močnim dvo komponentnim lepilom, na delih kjer pa se pojavja ojačanje z lesom pa uporabil klasične sponke.

Za kakršno koli idejo katere sponke uporabiti in kako jih pritrditi bi bil zelo hvaležen.

Primer sponk, ki jih nameravam uporabiti za pritrditev na les:
Slika

Klasične, trenutno uporabljene sponke
Slika
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Če Apr 20, 2017 16:26

Ena možnost so pritrdilci za kable in žice, ki jih proizvaja Icotek. Druga pa flexicon gibljive zaščitne cevi in pripadajoča pritrdila, imajo pa tudi uvodnice.
Flexicon cevi obstajajo tudi take, ki jih natakneš na že napeljano žico. To robo kupujem pri firmi Elektrospoji.
WSurfer
Kapitan
Kraj: Domžale - Novigrad

OdgovorNapisal/-a WSurfer » Pe Apr 21, 2017 11:20

Ideja z uvodnicami mi je zelo všečna. Hvala!

Grem danes še malo na okrog po trgovinah da vidim kaj ponujajo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov