Servis prikolice za čoln
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Servis prikolice za čoln
Pozdrav,
sem zadnjič peljal čoln na registracijo, po dvorišču sem ga z lahkoto na roke rinil sem ter tja ... po cca 20km ... sem pa opazil, da se mi pesta pri prikolici močno segrevajo - toliko, da umakneš, ko se dotakneš pokrova ležajev (pesta, ...).
Kam predlagate, da zadevo peljem na pregled in potencialno menjavo ležajev, paken, ... teritorij med Ljubljano, Kranjem, Kamnikom.
Hvala,
Boštjan
sem zadnjič peljal čoln na registracijo, po dvorišču sem ga z lahkoto na roke rinil sem ter tja ... po cca 20km ... sem pa opazil, da se mi pesta pri prikolici močno segrevajo - toliko, da umakneš, ko se dotakneš pokrova ležajev (pesta, ...).
Kam predlagate, da zadevo peljem na pregled in potencialno menjavo ležajev, paken, ... teritorij med Ljubljano, Kranjem, Kamnikom.
Hvala,
Boštjan
Jaz sem ravnokar to delal na Bartoljevi (AL-KO) prikolici. Če je težava samo v ležajih, naredi sam. Tudi zavorne obloge niso nobena znanost. Če ne znaš, poglej youtube.
AL-KO, vsaj v mojem primeru, ima matico zavarovano tako, da se jo deformira v zarezo na osi. Če imaš enako, najprej kupi nove matice. Najhitreje in najceneje na ebay.de.
MKN
AL-KO, vsaj v mojem primeru, ima matico zavarovano tako, da se jo deformira v zarezo na osi. Če imaš enako, najprej kupi nove matice. Najhitreje in najceneje na ebay.de.
MKN
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Zavora ti verjetno blokira zato, ker ti blokira zajla naletne zavore na tem kolesu.Po vsej verjetnosti ja bila namočena v morju pri splavitvi čolna.Vlezi se pod prikolico in zajlo dobro prerukaj levo-desno-gor-dol, da se mal sprosti pa se ti bo tudi kolo lepše vrtelo.Potem se spravi odviti matico na pesti in takoj boš videl ali ima dromelj dva aksialna ležaja ali enga centralnega.Ko boš vlekel dromelj dol, si pomagaj s kladivom.Udarjaj po dromelnu da se notri pakne malo stresejo in odmaknejo, tako ga boš lažje snel.Kladivo je lahko kar ta mala macolca, nič bat, ne bo nič počilo.Če pa ne gre pa najdi nekje abcigar, našponaj in počasi tolci po dromeljnu pa bo šlo.Zajle po potrebi daš lahko delat na Vič-Lj.-Dolgi most.
mašinfirer
habibi pozdrav
pred par leti sem imel situacijo z "zaribano" zajlo in mi je kar dobro nakurilo boben
takole pa zgleda razdrto:
sem takrat zajle saniral (nisem nabavil novih) in je bilo par let OK - letos pa, kot rečeno ... brez težav rinem sem ter tja na roke, tudi Ročna normalno popusti ... samo pokrov pesta je pa bil po 20km zmerne vožnje zelo vroč
Bom šel verjetno v stroške in zamenjal Zajle, Pakne in Ležaje ... da imam nekaj časa mir ... četrav to me pride že pol cene od nove skompletirane axe
pred par leti sem imel situacijo z "zaribano" zajlo in mi je kar dobro nakurilo boben
takole pa zgleda razdrto:
sem takrat zajle saniral (nisem nabavil novih) in je bilo par let OK - letos pa, kot rečeno ... brez težav rinem sem ter tja na roke, tudi Ročna normalno popusti ... samo pokrov pesta je pa bil po 20km zmerne vožnje zelo vroč
Bom šel verjetno v stroške in zamenjal Zajle, Pakne in Ležaje ... da imam nekaj časa mir ... četrav to me pride že pol cene od nove skompletirane axe
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Zajle, če si jih mazal, bo le trenutno dobro, ker zalja v bovdnu laufa v teflonu in če zajlo mažeš, se teflon napne in zajlo stisne!Če pa boš dal delat nove zalje, reci naj ti da inox zajlo, kar te bo stalo 2€ več po komadu.Bil sem prejšni teden pri temu, ki dela zajle in sem itak raje vzel inox zajlo.Je pa izdelava nove 25€(inox 27), kar je 15 € ceneje od originala.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov