Pozdravljeni,
Kupil sem dvotaktno yamaho 8, letnik 85. Prejšnji teden sem jo imel na morju in iz tistega kanala zgoraj ni teklo nič vode (oz. samo kakšna kapljica). Kljub temu sem se z motorjem vozil ampak sem stalno preverjal temperaturo glave ki je bila cel čas ok (pod 100 stopinj sigurno). Vozil sem se 3 ure torej hlajenje sigurno deluje.
Kakorkoli vseeno sem se odločil zamenjati impeler. Ko sem zamenjal impeler sem videl da je stari impeler bil čisto ok. No po menjavi impelerja (sem preveril, da je impeler obrnjen v pravi smeri + bila je notri kajla) zaženem motor v sodu in še vedno nobene vode iz tiste cevke zgoraj.
Potem se z žico prečistil tisto cev, odprl sem glavo kjer se nahaja termostat. Termostat sem ščistil v kislini ter ga namazal. Z kislino sem sčistil tudi kanale. Ko sem polival vodo v tisti odprtini kjer je termostat je iz cevke za prikaz vode normalno tekla voda.
Ampak seveda ko sem spet sestavil ni bilo nobenega pretoka vode iz tiste cevke.. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo?
Yamaha 8 - ne teče voda
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
Daki
Tu maš lep prikaz kak delije sistem za hlajenje
https://www.youtube.com/watch?v=72yLgH2F3iI
https://www.youtube.com/watch?v=72yLgH2F3iI
Super! Hvala za pomoč.
Ja res, že ko sem odprl tisto področje kjer je termostat je bil na dnu kot nek kupček mineralov različnih velikosti. Nevem koliko bi kemično spiranje pomagalo, namreč motor sem laufal v sodu z kisom cca 30 minut pa ni bilo čisto nič boljše. Spiral sem tudi s klorovodikovo kislino (ta deluje veliko boljše, vendar si nisem upal dolgo namakati).
Izgleda da ni druge kot da grem še po tisto tesnilo kjer se motor spodaj pripoji na hladilne kanale in še tisto prečistim (to je itak zadnja stvar ki je še ostala). Upam da bo tako preprosto kot pri tem suzukiju na videu.
Ja res, že ko sem odprl tisto področje kjer je termostat je bil na dnu kot nek kupček mineralov različnih velikosti. Nevem koliko bi kemično spiranje pomagalo, namreč motor sem laufal v sodu z kisom cca 30 minut pa ni bilo čisto nič boljše. Spiral sem tudi s klorovodikovo kislino (ta deluje veliko boljše, vendar si nisem upal dolgo namakati).
Izgleda da ni druge kot da grem še po tisto tesnilo kjer se motor spodaj pripoji na hladilne kanale in še tisto prečistim (to je itak zadnja stvar ki je še ostala). Upam da bo tako preprosto kot pri tem suzukiju na videu.
Razstavil sem motor tam kjer pridejo hladilni kanali. Šest vijakov od spodaj in zadeva se loči od bloka motorja in dobimo dostop do hladilnih kanalov. Tesnilo je bilo malce drago (skoraj 20€). Nekdo pred mano je nekaj čaral s silikonom in je možno da je tisto malo zaprlo kanale. Ščistil sem kanale s solno kislino, nekaj pa postrgal ročno dol.
Zdaj dela hlajenje super.
Zdaj dela hlajenje super.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov