Volanska konzola električni preboj
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Volanska konzola električni preboj
Letos sem kupil motor yamaha 25 km 2002 letnik z volansko konzolo in ročko za prestavljanje/gas.
Pri volanski konzoli na gumenjaku sem že 2x doživel, da me je streslo in sicer, ko motorju z ročko dodam gas. Konzolo sem sicer povezal na maso motorja vendar se občasno vseeno zgodi,da me zruka. Občutek je zelo neugoden in bi se rad tega znebil. Tudi brat, ki se je vozil z mano je čutil udar vendar čez aluminijske podnice, oba sva bila delno mokra. Ste že imeli podobne probleme in kako jih odpraviti??
Pri volanski konzoli na gumenjaku sem že 2x doživel, da me je streslo in sicer, ko motorju z ročko dodam gas. Konzolo sem sicer povezal na maso motorja vendar se občasno vseeno zgodi,da me zruka. Občutek je zelo neugoden in bi se rad tega znebil. Tudi brat, ki se je vozil z mano je čutil udar vendar čez aluminijske podnice, oba sva bila delno mokra. Ste že imeli podobne probleme in kako jih odpraviti??
Ne obstajajo neumna vprašanja, obstajajo le neumni odgovori!
Kolikor sem uspel pogledati ni bilo videti kar koli na kablu mislim, da tudi, ce bi bil nekje poskodovan bi neprestano rukal i ne samo takrat, ko dam gas. Glede na to da gre za izmenicno napetost, sumim da nekje prebija na maso motorja s tem tudi preko ozemljitvenega kabla nazaj na komando..
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Ne vem kje tocno zaceti iskanje, ampak sledil bom kablom in tudi opravil dolocene meritve med maso motorja in konzolo. Kar se napetosti tice, ko gre za izmenicno je ze 5 V dovolj, da zgecka sploh v okoliscinah na morju.
Na colnu nimam akumulatorja, ker ima motor rocni zaganjac..
Na colnu nimam akumulatorja, ker ima motor rocni zaganjac..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov