Med vožnjo teče v kalužo (not. motor)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Med vožnjo teče v kalužo (not. motor)
Imam problem. Letos prvič se mi dogaja, da se mi samo med vožnjo v kaluži nabira voda. Motor je notranji. Na pogled in otip pa je vse suho. Lansko jesen mi je serviser preventivno snel nogo, da sva preverila ležaj. Od takrat težave. Manšete so nove. Preveril sem že vijake za ispust vode iz kolektorjev, suho. Cevi so cele, motor se med vožnjo ne pregreva in je na stalni temperaturi. Alarem za vroč motor se oglasi le če dalj časa plujem pod min. gasom. Npr. od Puljskega valobrana do marine-črpalke. Tudi to se tudi dogaja prvič, oz. odkar sem zamenjal tipalo za alarm. Čim dodam gas utihne. Motor drugače dela odlično. Ne vem več kje naj še gledam kje bi lahko prihajala voda v kalužo. Te je cca. liter na uro.
Hvala za konkretne nasvete.
Lp.,
Hvala za konkretne nasvete.
Lp.,
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Sumim na gumo, ki gre z kolektorja na hlače. Edino tam so solne pike. Pozabu sem omenit, da so bili tudi kolektorji sneti in preverjeni. Okoli kardana je videti suho. Če ne drugega bi se kapljice zadržale na maščobi. Senzor alarma je pa nov saj je bil star počen in zato zamenjan. Ni mi jasno zakaj bi bil tolko občutljiv, da se takoj ko grem počasneje oglasi.
Pozejdon,
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Vse OK. Guma med riserjem in hlacami izpuha ni bila dobro namescena oz. objemke premalo zategnjene. Sanirano še isti dan. Motorni prostor spet suh kot poper
Tudi alarm za temperaturo se je unesel. Ne piska več po nepotrebnem. Deluje pa.
Pozejdon,
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: Leut in 24 gostov