Menjava sesalnega koša

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

urose
Poddesetnik
Kraj: Celje

Menjava sesalnega koša

OdgovorNapisal/-a urose » Sr Mar 04, 2009 10:48

Imam tezave z sesalnim ventilom. Skrbi me, da je poleg sesalnega ventila pozren tudi sesalni kos. Trenutno je sesalni kos zaplastificiran v dno trupa. Zanima me, kako lahko odstranim sesalni kos, da cim manj poskodujem trup. Poleg tega pa kako se nazaj vgradi nov sesalni kos. Postopek montaze in s katerim materialom nazaj fiksiram sesalni kos. Dobil sem ze informacije, da sesalni kos ni dobro zaplastificirati, ker lahko plastika napoka in zacne spuscati vodo.

Hvala za odgovore.

Lep pozdrav!
LP
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Sr Mar 04, 2009 11:04

Pozdravljen
Sesalni koš ni zaplastificiran na barko ampak je privijačen , pod ventilom boš našel matico z katero je stisnjen skupaj. To se pravi pri zamenjavi odviješ ventil, odviješ matico na košu nato pa koš nekako spraviš stran kej je med njim in trupom silikon-sika ki ga zna dobr prjet :D Novga noter ne pozabit na siko!!!!! z notranje strani matico in nato ventil.
LP Marjan
urose
Poddesetnik
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a urose » Sr Mar 04, 2009 11:22

Tu imam malce bolj zakomplicirano zadevo. Namrec to je bila samogradnja, tako da je v tem primeru sesalni kos zal zaplastificiran. Kaj ce ga pogrejem s fenom? Je mozno da se ga bo dalo odviti?
Torej ko montiram novega uporabim samo siko? Moram prej pod sesalnim kosem kaj pobrusiti?

Hvala za odgovor

LP Uros
LP
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Sr Mar 04, 2009 12:41

Če je zaplastificiran ne bo fen nič pomagal. Poizkusi malo pobrusit da prideš znotraj do matice obenem boš videl če je res poliester ali samo nekakšen kit , na vsak način odvit matico pol pa če ne gre drugače z zunanje strani prijet z kleščam in probat obrnt, mogoče bo popustil. Da pri montaži uporabi samo siko tam kjer pride koš trup malo pobrusi najbolj važno je pa da je odmaščen.
LP Marjan

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov