Črpalka za pitno vodo se je pričela čudno obnašat. Izgleda šteka tlačni ventil. Če malce potolčem po njej, spet prične delat.
Ker opažam v rezervoarjih precej vodnega kamna, sumim, da bi lahko bil problem to, ali pa jo počasi jemlje vrag?
Je že kdo odpravil takšne simptome, sam še črpalke nisem razdiral.
Črpalka za vodo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Jaz sem dvema cistil instalacije.
Uporabil sem citronsko kislino za katero menim da je najmanj skodljiva, ne smrdi in je zelo ucinkovita.
Odvisno od situacije. Na sesalni del priklopi 2-5l vode v kateri si raztopil citronako kislino-sol. Zalavfaj toliko da preko pip dobis kislo vodo. Mirno poskusisis okus. Odpiraj pipo po pipo ce jih imas vec. Pusti recimo eno uro. Po tem casu priklopi nazaj navadno vodo.
Jaz pri izplakovanju nikoli ne zaprem vode dokler se vse ne izplakne, da ne bi slucajno poskodoval ventila pipe z kakim trdim delom, ki se je odluscil. Iz pip prej odstrani mrezice ce jih imas in jih menjaj ali namoci poswbwj v kialino, po potrebi ponovi postopek in ustrezno podaljsaj cas ce je potrwbno.
Obstaja moznost da bo cista membrana potem pocila...
Uporabil sem citronsko kislino za katero menim da je najmanj skodljiva, ne smrdi in je zelo ucinkovita.
Odvisno od situacije. Na sesalni del priklopi 2-5l vode v kateri si raztopil citronako kislino-sol. Zalavfaj toliko da preko pip dobis kislo vodo. Mirno poskusisis okus. Odpiraj pipo po pipo ce jih imas vec. Pusti recimo eno uro. Po tem casu priklopi nazaj navadno vodo.
Jaz pri izplakovanju nikoli ne zaprem vode dokler se vse ne izplakne, da ne bi slucajno poskodoval ventila pipe z kakim trdim delom, ki se je odluscil. Iz pip prej odstrani mrezice ce jih imas in jih menjaj ali namoci poswbwj v kialino, po potrebi ponovi postopek in ustrezno podaljsaj cas ce je potrwbno.
Obstaja moznost da bo cista membrana potem pocila...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov