Ograja za čoln- inox

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

laharnar
Poddesetnik

Ograja za čoln- inox

OdgovorNapisal/-a laharnar » Sr Jan 17, 2018 17:39

Pozdravljeni,
potrebovala bi ograjo za premec iz inoxa. Pozna mogoče kdo koga, ki se ukvarja s tem? Kakšne so cene ograje? Obstajajo mogoče že kakšne univerzalne ograje za manjše čolne dolžine do 5m?
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

Re: Ograja za čoln- inox

OdgovorNapisal/-a sova » Sr Jan 17, 2018 17:43

Tema popravila, gradnja, obnova.

lp.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jan 17, 2018 19:42

Lep dober večer ti želim, draga frišna morjeplovka.Veš ,zdej si dreznla u osje gnezdo.Tle smo bol eni taki bontonizirani gosaki,ki nam zima načenja živce in pol sam čakamo, če se kdo zariba in kr tkoj na začetku kr neki vpraša.Veš ,prej je lepo če se mal pozdrav ,,,tko po pregovoru ,če pride krava u štalo reče mu.Pol je nam prav všeč,če se človk al pa taka simpatična ,kulturna ženska ,kakršna mislimo da si,mal predstav.Nam pove kak čoln je partner prvleku k bajt...kak motor je nakladal da more gor bit in kok zdej ta hudič požre...pa ktere zalive ste vse že obredl in kok visoke valove ste jahal...Nooo,pol pa mi začnemo predet...beri pozdravljat,izrekat dobrodošlico,vabit na vsakomesečna srečanja,,,da se spoznamo in poklepetamo ob hrani in pijači lepo u živo...in po tem pa seveda z veseljem ponudimo pomoč,povemo kje se vse dobi pocen in oh in sploh fajn...Pa nismo barabe veš,le mal utrgani smo na morje,veter sonce in plovila..
Torej dobrodošla,pozdravljena..LP Iztok
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Jan 18, 2018 10:11

Mi smo nabavili inox cevi v MIBRI, nosilce za ograjo in zaključne elemente pa pri Cizeju v Mariboru http://www.navtika-cizej.si/. Imaš nizke in visoke nosilce različnih dizajnov in za 5 m čoln se bo zagotovo našlo kaj primernega. Iščeš tu http://www.osculati.com/hr/cat/MainCat.aspx?lang=hr, najdeš elememnte in poveš v trgovini. Če si bliže Trstu se mi zdi, da ima Osculati tam en pajzlc z opremo.
Montaža je enostavna. Cevi odrežeš na mero, ukriviš po obliki palube, natakneš gor nosilce in vse skupaj privijačiš na palubo. Mi smo nosilce tesnili na palubo z Kentom, da slučajno ne pride do kakega mokrega presenečenja v obliki napihnjene plastike.
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » Če Jan 18, 2018 11:33

Fantje !
Gospe lahko štejemo v veeeelik plus, da je napisala da potrebuje ograjo za " premec " in ne za na "špico čolna".
Že zato ste lahko malo bolj prijazni do nje.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jan 18, 2018 11:53

Lahko pa kontaktiraš mojstre, ki delajo rf balkonske ograje in ti jo naredijo po meri. Prej se dogovori koliko je meter. Če te zanima ta verzija lahko kontakt na zs.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Jan 18, 2018 12:35

Ja Polanc,si tko simpatičn napisu, kakor je tudi res.Sej se bo javla in natresla podatkov, kaj, kolk in.....Laharnar le bruhni mal kaj imaš za na vodo in ne bo ti manjkal podatkov takih in drugačnih.Vse boš zvedela, še več kot potrebuješ in seveda dobrodošla na forumu in med nami :lol: Evo debata že laufa :wink:
mašinfirer
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jan 18, 2018 12:45

:lol: :lol: :lol: :D S polancom sva prjatla in to kar je napisal mi je zelo všeč , nobenga ni užalil in vse je res tako, lepo sem se nasmejal njegovim mišljenjem :wink: po domače, zdaj pa idemo dalje 8) :D
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Stopi » Če Jan 18, 2018 15:01

polanc napisal/-a:Lep dober večer ti želim, draga frišna morjeplovka.Veš ,zdej si dreznla u osje gnezdo.Tle smo bol eni taki bontonizirani gosaki,ki nam zima načenja živce in pol sam čakamo, če se kdo zariba in kr tkoj na začetku kr neki vpraša.Veš ,prej je lepo če se mal pozdrav ,,,tko po pregovoru ,če pride krava u štalo reče mu.Pol je nam prav všeč,če se človk al pa taka simpatična ,kulturna ženska ,kakršna mislimo da si,mal predstav.Nam pove kak čoln je partner prvleku k bajt...kak motor je nakladal da more gor bit in kok zdej ta hudič požre...pa ktere zalive ste vse že obredl in kok visoke valove ste jahal...Nooo,pol pa mi začnemo predet...beri pozdravljat,izrekat dobrodošlico,vabit na vsakomesečna srečanja,,,da se spoznamo in poklepetamo ob hrani in pijači lepo u živo...in po tem pa seveda z veseljem ponudimo pomoč,povemo kje se vse dobi pocen in oh in sploh fajn...Pa nismo barabe veš,le mal utrgani smo na morje,veter sonce in plovila..
Torej dobrodošla,pozdravljena..LP Iztok

Bravo, Iztok, zelo posrečeno napisano! Pa še res je ... :D :wink:
laharnar
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a laharnar » Če Jan 18, 2018 15:59

Pozdravljeni vsi skupaj še enkrat. :)
Opravičujem se ker res kar tako udiram med vas, res bi se lahko malo predstavila. Ups. :)
Sem Mateja Laharnar in prihajam iz okolice Tolmina, že od malega me čolni zanimajo, sprva smo hodili z družino zgolj z gumenjakom, nato smo kasneje imeli v najemu gliser, seveda nikoli na tak način ne bo tako, kot če imaš čoln sam. Tako da smo letos kupili gliser dolžine 5m, imamo motor suzuki 40KM ter zraven elektroniko za 60KM. Čoln je zelo lepo ohranjen prav tako tudi motor edina pomanjkljivost vsaj zame je ta ograja zato je tudi moja dolžnost, da jo nekje dobim. Tako da, prosim za pomoč :).
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jan 18, 2018 16:36

No vidte ,da sem imel prav.Mateja BRAVO za vse posatke, ki si jih napisala.Marsikateri morjeplovski gospe se tud sanja ne, kak motor je na ali v čolnu,ne pa, da bi vedela kako elektroniko ima mrcina na sebi.
Da si dobrodošla sem že v prvem prostem spisu namalal in sedaj ponavljam.
Ograja prispeva k lepoti in predvsem varnosti bivanja na plovilih,zato je gotovo pametno ,da si jo montirate na čoln.Morda ne previsoko,da čolnu ostane pridih športnosti in ne postane nek balkon z ograjo.Cevi morajo biti iz poliranega inoksa,primernega za morje.Jaz rečerm v trgovini INOX 316 polirani fi bi bil pa dovolj 22 mm,stena cevi pa naj bo 1,5 mm debela.Iz našega konca,iz Sevnice je en mož,ki lepo porihta ograjo,samo ti je predaleč.
Tkole mal od mene,nekaj so ti ostali povedali,nekaj pa ti gotovo še bodo.Ja, pa če čoln še nima biminija,bi ga toplo priporočal imet in morda že pri montaži ograje razmišljate o tem in navarite nanjo kako uho,kjer se kasneje lahko bimini fiksira.
Upam,da ne izpadam sedaj ,ker te takoj tikam ,preveč neotesan...,tu na forumo smo nekak vsi kr na ti..je bolj domač,prijeten čvek pol.
LP Iztok
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Če Jan 18, 2018 18:48

:D
laharnar
Dobrodošla med morjeplovci.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jan 18, 2018 19:03

laharnar napisal/-a:Pozdravljeni vsi skupaj še enkrat. :)
Opravičujem se ker res kar tako udiram med vas, res bi se lahko malo predstavila. Ups. :)
Sem Mateja Laharnar in prihajam iz okolice Tolmina, že od malega me čolni zanimajo, sprva smo hodili z družino zgolj z gumenjakom, nato smo kasneje imeli v najemu gliser, seveda nikoli na tak način ne bo tako, kot če imaš čoln sam. Tako da smo letos kupili gliser dolžine 5m, imamo motor suzuki 40KM ter zraven elektroniko za 60KM. Čoln je zelo lepo ohranjen prav tako tudi motor edina pomanjkljivost vsaj zame je ta ograja zato je tudi moja dolžnost, da jo nekje dobim. Tako da, prosim za pomoč :).

:) Najprej dobrodošla med nami. Mislim, da je najbližji naslov zate, NAUTINOX v Trstu, priporočam, se namreč v glavnem ukvarjajo z inoxom ki spada na barke, kvalitetno izdelajo vse in cenovno kar ugodno. Jih poznam, če želiš več info me kontaktiraj na zs. l.p. alesjo
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Pe Jan 19, 2018 07:10

meni je en tip v solkanu zvil inox cev za konzolo...sicer cev ti zvije vsak, ki ima mašino za zvijanje, pritrdilne nastavke kupiš, zanetaš na cev in pritrdiš na barko. Rabiš pa naredit neko šablono za tistega, ki ti bo zvijal. Cev inox polirano za navtiko dobiš tudi v inox centru v novi gorici. Cene so v bistvu nizke v primerjavi s kakimi izdelki iz inoxa.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Jan 19, 2018 09:01

Dobrodošla Mateja!

Poleg vseh koristnih zadev, ki so jih že ostali napisali, bi dodal še to, da je važno kako bo ograja pritrjena na palubo/stranice čolna. V kolikor nosilce graje nameravate pritrditi s knipingi , je obvezno povrtat dovolj velike luknje za vijake, saj gelcoat v primeru premajhnih poči. To izgleda zelo grdo, in še odpre pot vodi do sredinskega laminata, kar v končni fazi pomeni odpoved nosilnosti okrog vijaka. Najbolje je zadevo rešiti z vijakom, ustrezno podložko in matico na drugi strani. Velikokrat se to ne da in ravno v takih primerih se je potrebno extra potruditi pri knipingih.

LP in veliko užitkov na morju.
Xilinx Vivado HLx trainee

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov