Gumisklopka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Gumisklopka
Jeseni sem opazil, da imam na dveh mestih napokano "gumisklopko" ali kako se že reče vmesni naluknjani beli masi med prirobnico s konca osi in menjalnikom.
Seveda me zanima, sanja se mi pa ne, kje bi dobil novo?
https://s2.mojalbum.com/17371612_175539 ... klopka.jpg
Slučajno kdo ve, kje se to dobi?
Seveda me zanima, sanja se mi pa ne, kje bi dobil novo?
https://s2.mojalbum.com/17371612_175539 ... klopka.jpg
Slučajno kdo ve, kje se to dobi?
Re: Gumisklopka
M&M intercom, Haberkorn, Hypex, PRIT, itd...
Material, pa da dam potem nekomu naredit?
ne, to so kupljenci. Že fertik dobiš, se ne splača sam delat. Vsa ta podjetja imajo tole v programu
npr. M&M
https://www.mm-intercom.si/izdelki/pogo ... n-sklopke/
pokliči tja, reci za Erika, pa ga lepo v mojem imenu pozdrav pa bosta že nekaj najdla.
npr. M&M
https://www.mm-intercom.si/izdelki/pogo ... n-sklopke/
pokliči tja, reci za Erika, pa ga lepo v mojem imenu pozdrav pa bosta že nekaj najdla.
Hudo,
hvala za nasvet!
hvala za nasvet!
Gledam tole sklopko, sam imam os montirano prirobnico direktno na prirobnico. Ali je smiselno dat vmes gumi sklopko? Mogoče pa bi poiskusil, sam malce se boji kakšnih dodatnih vibracij. Os je uležajena samo v "Volvo" ležaju in zunanjem lažeju na nosilcu na krmi.
če je prirobnica na prirobnico, je načeloma spoj in centriranje zagotovljeno s sedežem, kateri poskrbi, da sta osi kocentrični, če tega ni, se uporabljajo centrirne tuljave.
Če proizvajalec ni predvidel osne sklopke, in ni vibracij od osovine oziroma kakih stranskih efektov kot so zvok, bi na tvojem mestu pustil to pri miru.
Če proizvajalec ni predvidel osne sklopke, in ni vibracij od osovine oziroma kakih stranskih efektov kot so zvok, bi na tvojem mestu pustil to pri miru.
Jaz imam motor Yanmar 1GM10, dizel z enim cilindrom, verjetno motor z največ vibracijami med vsemi motorji.
Po mojem mnenju je tak dušilec vibracij obvezen v mojem primeru.
Kakšno je stanje nosilcev motorja po 22 letih je pa posebno vprašanje.
Po mojem mnenju je tak dušilec vibracij obvezen v mojem primeru.
Kakšno je stanje nosilcev motorja po 22 letih je pa posebno vprašanje.
halo
če motor sam po sebi trese, se ga lahko na ročični gredi "zbalansira" s primerno jermenico. pa je potem miren. če pa je problem v nastavitvi motorja in vbrizgavanja, se pa to rešuje drugače.
če motor sam po sebi trese, se ga lahko na ročični gredi "zbalansira" s primerno jermenico. pa je potem miren. če pa je problem v nastavitvi motorja in vbrizgavanja, se pa to rešuje drugače.
Ja, če je vse tovarniško, je menda že optimalno zbalansirano.
Ko sem malo dvignil obrate prostega teka (števca obratov namreč nimam in sem si pomagal s stroboskopskim laserjem na odboj) je zadeva mnogo bolj mirna.
Ko sem malo dvignil obrate prostega teka (števca obratov namreč nimam in sem si pomagal s stroboskopskim laserjem na odboj) je zadeva mnogo bolj mirna.
amerikanc še nikdar ni zbalansiral tko kot mora bit 
Sem govoril z Erikom in pravi, da kaj takega pri njih nimajo, me pa je napotil kar na dobavitelja motorja (Yanmar), če mi bo lahko mogoče on pomagal.
Vseeno hvala za pomoč, iščem naprej..
Kar se pa tiče vibracij, pa je res motor Harley Davidson največja kanta kar sem jih vozil...takih vibracij italijan ali pa nemec ne poznata.
Kar se pa tiče vibracij, pa je res motor Harley Davidson največja kanta kar sem jih vozil...takih vibracij italijan ali pa nemec ne poznata.
Sem končno prišel do proizvajalca v UK, imajo predstavnika tudi v Italiji in bodo poskrbeli da dobim ustrezni del.
Kolk mal je treba, da smo zadovoljni...
Kolk mal je treba, da smo zadovoljni...
a-lex napisal/-a:Sem govoril z Erikom in pravi, da kaj takega pri njih nimajo, me pa je napotil kar na dobavitelja motorja (Yanmar), če mi bo lahko mogoče on pomagal.
sem vijačil po teh kantah par let, mi je zelo dobro znano to
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov