Da se najprej predtavim, sem Luka z vrhnike in pred kratkim sem zelo ugodno dobil starejši maestral 18 in zraven tomos 4.5s, letnik 1981.
Ker je komplet stal na podstrešju celih 15 let, je bil seveda čas za obsežen servis. Zamenjal sem prav vse ležaje in tesnila, očistil vse skupaj, zamenjal olje v peti in na čolnu zamenjal ventile (oziroma samo čepe, ker jih je prejšnji lastnik izgubil.
Sedaj pa vprašanje, kakšna bi morala biti hitrost s tem kompletom, z dvema osebama, skupno nekje okoli 140kil. Zdi se mi namreč, da se stvar komaj premika, sicer mogoče res preveč pričakujem od stare štirke, ampak vseeno... To je le moj prvi čoln in nekih izkušenj nimam.
Koliko bi se sploh moral zavrtet motor pod polnim gasom? V prostem teku gre takoj na obrate, v prestavi pa rabi celo večnost da nabere nekaj hitrosti, probaval sem pa na ljubljanici, dol in gorvodno...
Elektriko oz. predvžig sem že štelal, pa ni nič drugače, uplinjač je bil očiščen in tudi z vijakom za zrak sem se nekaj igral, ampak ta je verjetno za nastavljanje mešanice v prostem teku.
Na posnetku se sliši kako ga mori, zadeva se malo izboljša ko kolega odmakne gumijasto manšeto z uplinjača, da dobi malo več zraka.
https://m.youtube.com/watch?v=maCEyz67N-M
Hvala vsem za pomoč in mirno morje