elektro motor

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

boris51
Kapitan bojne ladje

elektro motor

OdgovorNapisal/-a boris51 » To Jun 19, 2018 21:34

haj kateri elektro motor naj kupim za ribiški goln ( gumenjak VIAMARE 2,3m)
Kota ali Viamare
hvala za odgovore
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: elektro motor

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 20, 2018 08:39

Za dober odgovor manjka nekaj podatkov, predvsem bi bilo treba vedeti, ali te zanima za jezero, reko ali morje.

Mislim da je dober uvod v to - da se ne ponavljamo preveč vsakič, ko kdo vpraša - tule in v ostalih prispevkih v tej temi, kjer je zadeva precej dobro obdelana z večine plati.

gregihaha je z gumenjakom na električni motor nekaj let ribaril ob obali na morju in v prispevku v tej temi - in še kasneje v temi - tudi kratko opisal, kaj to pomeni.

Ko to pogledaš, boš morda že vedel odgovor (da so za morje razen izjemoma najbrž boljše rešitve) ali pa dopolniš vprašanje (kje in v kakšnih okoliščinah ter na kak način bi želel to uporabljati).

Recimo, v času od nastanka te teme sem tudi sam večkrat uporabljal električni pogon na lesenem čolnu Zbiljskem jezeru, ampak so mi bila tudi tam večino časa že zaradi razgibavanja ljubša vesla.

Tudi hitrosti na elektriko za dober doseg so bile primerljive s hitrostjo na vesla; še zlasti pa so vesla prišla prav, kadar se je zaradi porabe vode naglo in močno znižala gladina jezera in bi bilo mogoče, da s propelerjem kaj zadenem.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
boris51
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boris51 » Ne Jul 01, 2018 20:32

hvala, čoln se bo uporabljal samo za ribolov v jezerih oziroma večjih ribnikih.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Jul 02, 2018 14:48

pa ne moreš z viamare čolnom po jezeru :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti