No stvar je taka, da sem motor kupil lani in prejsnjo sezono super zvozil, brez hujsih zapletov.
Letos pa se je zacelo, najprej mi vodo ni metalo na indikatorju pa sem moral zamenjati ohisje impelerja ob tem me je serviser, opomnil, da je fajn zamenjati tudi jermen, ce se ni bil.
Opravim menjavo jermena vmes ugotoviva, da sploh nimam termostata in mi namesti novega. No pa si recem se sreca, da sem prisel na servis.
No koncno pridem na morje, namontiram motor na coln in se pripravim za testiranje, prizgem motor vse super dela na stand gasu potem pa gas in po 3eh minutah motor zamori in ugasne
Prizgem nazaj ponovno pocasi na gas in ponovno ugasne, potem prizgem in na minimalnem gasu pridem nazaj. Studiram, kaj gre narobe in zakljucim da je verjetno kriv termostat, slabo sem pa tudi zategnil svecko, ker sem potem videl, da je uhajalo nekaj goriva mimo.
No ta teden se pripravim za vikend, zamenjam svecke, sprobam doma motor v sodu ob dodajanju gasa ugasne, scistim se karburator(ceprav sem ga ze spucal pred sezono) in motor ni vec ugasnil. Ponovno , vceraj sprobam glisiral sem nekih 5 min. Brez problema dokler se motor ni segrel, potem pa ponovno ugasne
Ok spet prizgem nazaj vidim, da ne dela enako kot ponavadi na stand-gasu se pocasi peljem nazaj ob tem se prizge tudi rdeca lucka za olje. Hitro ugasnem malo pocakam spet prizgem na nizkem gasu lezem do boje vendar vsakic, ko se prizge lucka ugasnem motor.
Ker ne zelim biti tecen Dakiju (hvala za vse nasvete) in ga klicarit vsakih 5 min. se še na vas obracam za nasvet kaj bi se lahko sprobal je imel kdo podobne tezave?
Motor ob startu dela normalno problem nastane sele, ko se segreje termostat ni kriv, ker sem probal tudi brez takrat se motor ne segreje toliko , ker ga lahko drzim z roko.
Opravljen je kompleten servis..
2 mozna vzroka samo ugibam ali je mozno, da sem nalil prevec olja do zadnjega x?
Na karburatorju ni mozno nastavljati pretoka zraka ker je prejsnji lastnik ocitno prevec zategnil srauf in zlomljen konus je ostal v njemu ( vendar glede na to da je lani delal to moznost skoraj izkljucim)!
Ce je kdo v blizini Rovinja in se na zadeve razume sem pripravljen tudi placati samo,da resim zadevo ( in grem spet na ribicijo), sicer gre motor nazaj na servis v Ljubljano.
Se opravicujem za pravopisne napake pisem z mobitela.