inox zaščita premca
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
JulesVerne
- Kapitan fregate
inox zaščita premca
Pozdravljeni.
Iščem nekoga, ki bi mi pomagal in v naslednjih tednih (do avgusta) izdelal inox zaščito premca pred udarci sidra za Y 36.
Seveda za primerno nagrado. Jadrnica je v Novem Vinodolskem. Prosim stopite z menoj v kontakt na ZS.
Lep pozdrav.
Iščem nekoga, ki bi mi pomagal in v naslednjih tednih (do avgusta) izdelal inox zaščito premca pred udarci sidra za Y 36.
Seveda za primerno nagrado. Jadrnica je v Novem Vinodolskem. Prosim stopite z menoj v kontakt na ZS.
Lep pozdrav.
Re: inox zaščita premca
Kupi eno v nautični trgovini, privijačiš z inox knipingi pa je fertik 123
Wellcraft 2600 Martinique
-
JulesVerne
- Kapitan fregate
Kje prodajajo to, imajo v KAMU?
Tudi mene še čaka tale zaščita in kolikor sem gledal po marinah kako imajo to barke urejeno - skoraj povsod gre za izdelavo po meri.
Sam nameravam narediti model iz kartona, ko bo barka naslednjič na kopnem. Nato pa do kovinarja - izrezati dva stranska in en prednji kos (z luknjami za vijake), zavariti, spolirati. Na barki pa prevrtati skozi boke, ščistiti površino, zatesniti s Kentom in privijačiti. Vsaj v teoriji bi morali biti enostavno
Sam nameravam narediti model iz kartona, ko bo barka naslednjič na kopnem. Nato pa do kovinarja - izrezati dva stranska in en prednji kos (z luknjami za vijake), zavariti, spolirati. Na barki pa prevrtati skozi boke, ščistiti površino, zatesniti s Kentom in privijačiti. Vsaj v teoriji bi morali biti enostavno
-
JulesVerne
- Kapitan fregate
Pa ni vraga da noben na tem forumu ne pozna mojstra, ki bi nama to izdelal in si s tem prislužil za BMWja
.
Sam bi to dokaj nujno potreboval, sicer bom v Avgustu toliko lukenj naredil, da bo joj. Novo sidro se očitno ne razume najbolje s premcem...
Kalup sam prinesem, tudi montiram lahko sam. Potrebujem pa nekoga, ki bo izdelal zaščito pa zna to narediti.
Lp
Sam bi to dokaj nujno potreboval, sicer bom v Avgustu toliko lukenj naredil, da bo joj. Novo sidro se očitno ne razume najbolje s premcem...
Kalup sam prinesem, tudi montiram lahko sam. Potrebujem pa nekoga, ki bo izdelal zaščito pa zna to narediti.
Lp
Ko sem jaz rabil razne zadeve iz inoxa, sem skočil do Koritnika http://www.koritnik.si/. Enkrat sem prinesel načrt na papirju, pa so mi prerisali v Autocad in naredili izrez. Njabrž lahko tudi zavarijo ali vsaj poznajo koga. Skratka, če imaš model iz kartona, to ne bi smel bit noben problem za nikogar, ki se ukvarja z razrezom inox-a . Na forumu bi ti kr3mni lahko tudi pomagal.
Grega, zakaj pa iz treh kosov. Jaz sem mislil dati narediti iz enega kosa, prepognjenega na dveh koncih. Edino mero oz model vzeti bo pa izziv. Potem pa s knipingi po dva do tri na vsaki strani, zasikano in narejen. Luknje pa pridejo v sidrni prostor, tako da ni panike.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Tale zadeva je kar iskana in vroča roba, kdor bi se tega lotil bi imel kar nekaj dela, ker se tudi sam ogrevam za to.Je lep izgled in praktična zaščita.Pri meni bi spustil zaščito kar do vodne linije, ker sem že naletel na razorazne plavajoče objekte(palete,kak hlod ipd.), ki mi ranirajo čelo barke.Drudač bom namontiru kar eno tesarsko sekiro

mašinfirer
Jules jaz imam Vektorja 36 ,trup zelo podoben Elanki..novo sidro se je tudi nevarno blizu trupa smukalo in pri dvigu udarjalo v boben genove-sidro ima 27,5 kg.No pol sem pa zadi naredil eno omejilno kolo in je sedaj super.Ne udari več nikamor..no z mal občutka ga moram še vseen dvigniti.
Marchi napisal/-a:Grega, zakaj pa iz treh kosov. Jaz sem mislil dati narediti iz enega kosa, prepognjenega na dveh koncih.
Ja, se boljsa ideja.
Kontaktiraj našega člana Kr3mn1.
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Tudi mene to zelo zanima..ker imam že prvo luknjo
...ga bom probal kontaktirati...
Nekaj časa sem iskal, kompliciral... tudi jaz, našel tale izdelek, namontiral in kako leto ali mogoče dve že služi namenu:
https://sl.nautic-point.eu/izdelek/zascita-premca-inox/
https://sl.nautic-point.eu/izdelek/zascita-premca-inox/
Wellcraft 2600 Martinique
-
JulesVerne
- Kapitan fregate
Še kar nisem našel mojstra za izdelavo zaščite, je kdo drug imel več sreče?
polanc napisal/-a:Jules jaz imam Vektorja 36 ,trup zelo podoben Elanki..novo sidro se je tudi nevarno blizu trupa smukalo in pri dvigu udarjalo v boben genove-sidro ima 27,5 kg.No pol sem pa zadi naredil eno omejilno kolo in je sedaj super.Ne udari več nikamor..no z mal občutka ga moram še vseen dvigniti.
Ali lahko še kakšno slikico prilepiš? Imam enake težave...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov