šum/brum

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

miranK
Kapitan
Kraj: Trebnje-Cres

šum/brum

OdgovorNapisal/-a miranK » Po Jul 09, 2018 18:40

Na VHF vgradni postaji (ICOM)se mi konstantno sliši šumenje oz brum,ko je vključen sinusni inverter 150W.
Kako odpraviti to težavo? :evil:
LP :)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: šum/brum

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jul 09, 2018 18:42

Lahko je inverter, pač kakšna cenena naprava.
Bolj verjetno pa imaš kakšen drug problem, zelo verjetno s kablom antene... Bi šel skoraj staviti, da se "sliši" tudi alternator in pa vžigalna tuljava, kadar deluje motor...
Ti postaja deluje normalno? Imaš velik domet ali ti dela samo na kakšno miljo, naprej pa ne slišiš nič?
miranK
Kapitan

OdgovorNapisal/-a miranK » Po Jul 09, 2018 18:53

inverter je firme SOLAR-TRONICS. Kakšna je kaj kvaliteta ne vem.
Antena oz. kabel zgleda v redu ,domet večji od milje, seveda odvisno od konfiguracije terena.
Ko motor deluje tega šuma ni.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jul 09, 2018 23:15

miranK napisal/-a:inverter je firme SOLAR-TRONICS. Kakšna je kaj kvaliteta ne vem...

Velja za prave sinusne inverterje:
1. kvaliteta, kolikor watov toliko € (najvišja kvaliteta, cena ni pomembna)
2. kvaliteta, kolikor watov/2 toliko € (še vedno visoka kvaliteta vendar ne tako zveneča imena)
3. kvaliteta, kolikor watov/3 toliko € (optimum med kvaliteto in ceno)
4. kvaliteta, kolikor watov/4 toliko € (se ne splača kupit)
5. kvaliteta, kolikor watov/5 toliko € (totalno stran vržen denar in definitivno nateg)

Sem šel pogledat omenjeno stran pa vidim, da gre za poden od kvalitete.
Jebi ga, zajebo izbor. To ti je kao izbor frizera, zubara, obučara...

Brez zamere. Najraje se učim na tujih napakah.
Je ceneje. :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jul 09, 2018 23:44

Nikola Tesla, sploh nimaš prav glede kvalitete in cene!
Jaz sem svoj čas uvažal tudi inverterje, res da boljše kitajske, vendar v cenovnem rangu watt/6, prodanih je bilo vsaj 20 morjeplovcem in ostalim, tako 12V, kot 24V, pa nobenemu ne brni v VHF postaji! Od vseh teh je samo eden spustil dušo oziroma ni niti nikoli deloval! Vsi ostali delajo že leta, tudi meni, ki ga imam na barki prižganega 24/7, kadar sem na njej, pa nisem ravno malo na barki! Lastna poraba za 3.000 W trajne moči in 6.000 W špice do 10 sekund je 800 mA, na 12V (se pravi nekje 10W papa za sebe! Boljše od tega ne gredo niti tisti v rangu toliko EUR, kot je moči!
Glede vzdržljivosti pa sledeče:
- na njemu nepretrgoma deluje 1 hladilnik
- toaster imam 700 W in zjutraj nikoli ne prižigam agregata, to opravi inverter
- ker bojler trenutno nimam priklopljen na motor, velikokrat med vožnjo vklopim bojler (1.300 W) na inverter in v pol ure pogreje. Alternatorja sta dva, vsak po 75A in to med glisiranjem brez problema pokrijeta in se tudi ne grejeta pretirano
- naša ma rada čisto in sesalec 1.600 W laufa itak 3x na dan, seveda le po par minut, ampak laufa. Včasih je vprašala, če rabimo agregat, zdaj pa šteka in posesa drobtine in podobno takrat, ko se ji sprdne.
- na barki imam tudi mali Kärcher model K2, to je 1.400W in njega poženem brez agregata, kadar operem recimo plato od roštilja
- inverter je montiran na najbolj trapastem mestu, v strojnici, bolj pri vrhu, da mu je še bolj toplo... Pa se ne pritožuje, haha.

Se strinjam, da obstajajo boljši in slabši, vendar pa ne mislit, da če piše gor Mastervolt je pa zakon. Žal ni, polnilec, ki sem ga videl pred kratkim je en sekret, cena pa joooooj. Za inverterje pojma nimam, nobenega nisem gledal od blizu, vendar boljši kot ta za ceno watt/6 zagotovo ni!
miranK
Kapitan

OdgovorNapisal/-a miranK » To Jul 10, 2018 00:13

Link od inverterja,katerega imam vgrajenega.
Da se še kdo ne zaj... pri nakupu. :twisted:
https://www.solar-tronics.de/spannungsw ... ition.html
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jul 10, 2018 00:44

admin napisal/-a:...Mastervolt je pa zakon. Žal ni, polnilec, ki sem ga videl pred kratkim je en sekret, cena pa joooooj. Za inverterje pojma nimam, nobenega nisem gledal od blizu, vendar boljši kot ta za ceno watt/6 zagotovo ni!

Se POPOLNOMA strinjam. Mastervolt se je sfižil totalno.
S tem kitajcem si pa imel srečo ali pa je bilo to še toliko let nazaj, ko se kitajčki še dokazovali, da znajo. Sedaj tega ni več sedaj so vsi po vrsti nateguni. Nazadnje sem videl starter kable za avto. Plašč debel ko vrag cca 1cm, potem pa ga prerežem, notri pa žička komaj za vibrator napajat. hahaha
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Jul 10, 2018 14:13

Take kable mam pa js tud in vec kot za motor uzgat niso pa se to se segrejejo. Klesce pa tolk kobilaste da nikakor ne mors prklemat orng :x
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jul 10, 2018 20:43

Nikola T. napisal/-a:
admin napisal/-a:...Mastervolt je pa zakon. Žal ni, polnilec, ki sem ga videl pred kratkim je en sekret, cena pa joooooj. Za inverterje pojma nimam, nobenega nisem gledal od blizu, vendar boljši kot ta za ceno watt/6 zagotovo ni!

Se POPOLNOMA strinjam. Mastervolt se je sfižil totalno.
S tem kitajcem si pa imel srečo ali pa je bilo to še toliko let nazaj, ko se kitajčki še dokazovali, da znajo. Sedaj tega ni več sedaj so vsi po vrsti nateguni. Nazadnje sem videl starter kable za avto. Plašč debel ko vrag cca 1cm, potem pa ga prerežem, notri pa žička komaj za vibrator napajat. hahaha

Ja res sem imel srečo, vse skupaj sem imel 5x nabavo v roku 3 let, vse skupaj 92 kosov inverterjev. Vedno je bilo vse po PS, naročilo, potrditev z njihove strani in preverjanje cene poštnine, predračun, nakazilo zneska s podjetja, v roku 2 dni spakirano in poslano proti SLO, v roku 1 tedna je bilo vedno tudi že v LJ na carini...
No potem sem pa pred kakim letom zopet hotel naročiti enih 15 do 20 kosov na lager, firme ni več, imam tudi en privat mail od enega bivšega zaposlenega, pa sem mu potem pisal. Odgovor je bil, da delajo, samo niso več uradno prisotni, plačilo je hotel preko Paypal ali pa Western Union, hahahaha. No seveda ni bilo posla, ker očitno je možakar mislil, da me bo nate*nil. :D :D :D
V glavnem, škoda, da jih ni več, meni pa se ne da iskati drugega kvalitetnega proizvajalca ekvivalentnih inverterjev, ker imam preveč drugega dela.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov