Včeraj smo prisli na sidrisce, vrgli sidro in ko smo spustili pravo dolzino, sem zapeljal vzvratno. Ko se je veriga napela, so me s kljuna opozorili, da vinč še vedno spusca verigo. Ustavil sem in sel pogledat in ko sem hotel poskusiti, se vinc ni vec odzival. Ni slo ne gor, ne dol. Slisalo se je samo klikanje solenoida.
Potem sem izklopil vso elektriko in preveril, ce je varovalka ok. Je bila, ko sem vkljucil nazaj, je vinc spet deloval. Ampak dvigal je z normalno hitrostjo, spuscal pa zelo pocasi.
Cez nekaj minut, ko smo ponovno poskusili, pa ni delal vec.
Najprej sem odprl solenoid. Ocistil kontakte in vse povezal nazaj. Ampak vinc se vedno ne dela. Preveril sem in na sponkah vinca imam 12, oziroma -12 voltov, glede na to kateri gumb pritisnem.
Jutri bom odmontiral cel vinc in ga rastavil. Imate se kaksno idejo, kaj bi lahko bilo, ali je pac pregorel motor?
Ker sem sredi Peloponeza, seveda prav veliko opcij nimam. Sidro potrebujem vsak dan in to mirno 50 metrov verige ali vec. Kaksno previjanje motorja je tu tudi bolj iluzija. V primeru da je sel motor, lahko samo upam, da bom dobil novega v razumnem času in ne za prenapihnjeno ceno.
Vinč je Quick Genius 1000, to pač, kar dajo na Bavarie. Saj 10 sezon je delal ok.
Vse ideje so dobrodošle.