gradnja plovila

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

johnn01

gradnja plovila

OdgovorNapisal/-a johnn01 » So Sep 22, 2018 07:23

zdravo sem nov na forumu, strašno me zanima granja plovila oz gliserja namreč rad bi plovilo ki glisira da ima jet pogon (vodni reaktivni motor) povezan preko kardana na avto motor in sicer audi 2.8 v6 194konjskih moči, verjetno bi motor še mapiral za večjo moč ampak mislim da mora bit dovolj. skratka zvaril bi obod gliserja iz plošate pločevine-flahajzli širine 50x5mm debeline komade spigam na obliko povarim znuaj pa trup oblečem z lesom, aja pa rad bi imel 4 sedišča zato me zanima kater les lahko uporabim za trup, razne smole za zaščito trupa in kje lahko vidim ponudbo jet pogonov v slo? aja če prav zastopim hlajenje motorja rabim izmenjevalec po katerem po eni strani kroži pretočno morska voda po drugi v zaprtem sistemu antifriz? kje prijavim samogradnjo in koliko je kaj denarnega vložka za pridobitev ustreznih dovoljenj za gradnjo hvala, LP Johnn
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

Re: granja plovila

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Sep 22, 2018 08:28

Ambiciozn plan. Aluminij vrjetno misliš uporabit razen če boš gradil tanker ali čezoceansko jadernico. Oblačenje z lesom se vsaj meni ne zdi smiselno ob vsej ponudbi kvalitetnih tiskovin na folijo. Za tak projekt boš rabil velik dnarja. Tak velik da lahko odpreš subito.it in poiščeš dober gliser s 300+ konji in ga malo prenoviš pa vrjemi da bo plovnost in hitrost ter vzdržljivost neprimerno višja kot na nekem pionirskem izdelku. Ne da te odvračam ampak taki projekti lahko zaznamujejo življenje (brez heca). In še to, jet pogon ima slab izkoristek in se uporablja pri motorjih ki so (čez palec) enkrat močnejši kot tisti na propeleraki pogon. 180ps skuter doseže okoli 100km/h. Če bi uporabili na isti aplikaciji propeler bi to letelo sigurno 150km/h. Jet se uporablja zaradi varnosti in pa zaradi plitkih vod ponavadi. Veliko je na to temo napisanega na forumu in na googlu. Se splača prebrat.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » So Sep 22, 2018 09:23

Prvi vtis kot da bi poslušal svojega 5 letnega sina ki razlaga da bo zgradil vesoljsko ladjo v domači garaži :wink:

Lahko pa imamo opravka z nadarjenim vztrajnim tehnično dovolj podprtim osebkom odprtega uma ki bo na svoji poti parkrat videl Marijo preden bo splavil svoj izdelek ampak kaj čmo ravno taki premikajo svet v tem primeru moj respect :shock:

Ampak nekako imam občutek da bo realizacija na nivoju mojega sina :wink:
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Sep 22, 2018 09:37

Najprej naj pove kolk je imel opravka z navtiko in njenimi zakonitostmi pa bo zadeva bolj jasna. Samo za obcutek prilagam en link pac meni vsecnega plovila ki presega vse karakteristike zgoraj opisanega in njegova nabavna cena je na grobo receno polovica projekta ki je v opisu. Da ne omenimo plovnosti ali bognedaj vlozenega casa in na koncu samega pogleda na navtiko ki se ti lahko tud zameri.

https://www.subito.it/nautica/tullio-ab ... 628714.htm
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Sep 22, 2018 14:26

Motor boš moral detunat ne pa še bolj navit če bi želel bate ohranit v trdnem agregatnem stanju.

Če boš pozoren boš ugotovil, da imajo navtične mašine navadno za 200+ konjev malo več kot 2.8L prostornine. Z dobrim razlogom.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Če Sep 27, 2018 15:50

Jaz mislim, da so to veliki plani, za katere moraš imet preveč časa in full preveč denarja.

Kaj če bi kupili sedeči vodni skuter z 270 konjskim motorjem ?
Bilo bi bistveno bolj racionalno.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov