Barka je letnik 2005 in je bila 6 sezon v čarterju, potem pa sem jo kupil.
Po nabavi sem dokupil dosti stvari, da sem jo opremil za oceansko jadranje in življenje na njej.
Dve leti sva na njej prebivala in pri tem preplula Atlantik tja in nazaj, Karibe parktar gor in dol, pa seveda sredozemlje.
Zadnjih nekaj let sem imel barko v Klimnem na bojah in jo kar dosti uporabljal. Spomladi pa se spet odpravljava na daljše potovanje, zato je obnova nujna.
Projektov je cela vrsta, tule jih bom naštel nekaj in za bolj zanimive celo odprl nove teme.
1) Skozniki in ventili (thru hulls and valves) - po 13 letih je čas za kompletno zamenjavo. Barka ima kar 18 skoznikov pod vodno linijo in še ene 6 drugih podvodnih odprtin.
2) Postavitev navijalca (roller furler) na dodatno nortanjo pripono. Tako imenovani "Solent stay"
3) Dva dodatna vinča za delo z dodatnim prednjim jadrom in hkrati elektrifikacija vinča za dvig glavnega jadra
4) nove tračnice in vozički in ostala oprema za solent jadro
5) Novo solent jadro, popravilo vseh obstoječih jader - morda celo novo glavno jadro, nov lazy bag za glavno jadro.
6) Postavitev kosnika za Gennacker
7) Delna preureditev sidrnega sistema, da ne bo več preskakovala veriga
9) Zamenjava tesnil na oknih in zamenjava enega zvitega okna
10) Dodelava zaščite pred soncem in dežjen v kokpitu
11) zamenjava pulta v kuhinjni, ki je razpokal
12) obnova hladilnika
13) obnova ali zamenjava štedilnika
14) obnova in popravilo watermakerja Spectra
15) predelave notranjosti (dodatne police, omarice, itd itd) - vključuje tudi predelave v
16) obnova vseh dotrajanih cevi in obnova WCjev - verjetno predelava enega WCja na elektriko
17) morda odstranitev enega od treh črnih rezervoarjev in predelava tiste kopalnice za zagotovitev prostora za pralni stroj
18) predelava prostora za plinske jeklenke - povečanje
19) ureditev elektrike (kar dosti je za zamenjat in obnovit, ker ne dela več)
20) izolacija cevi Wallas grelca in izolacija bojlerja tople vode
21) obnova postelj in morda tudi klopi v salonu (zamenjava pene).
22) izdelava nove škatle za tuš
Pa seveda še kup rednih vzdrželalnih del. Se beremo tukaj spodaj in v posebnih temah.