Pozdravljeni!
Crknil mi je obratomer za Volvo Penta AD41, števec del. ur pa še dela. Včasih se še prebudi in nekaj kaže, ampak največkrat premalo obratov (slišim po zvoku motorja). Ali se da to popraviti? Oznaka zadaj je VDO, Nr. N02 060701. Na številčnici je do 5000 obratov. Kje bi kupil novega najceneje, lahko tudi rabljenega, samo da dela? Dela prek impulzov z alternatorja, sem meril napetost -je vse ok, bi bilo treba razdreti obratomer - pa je kot zlepljen skupaj.
Vzel bi obratomer lahko tudi druge znamke, le da ustreza, premer je- mislim da 83.5mm znotraj, originalni VDO so večji, žal.
Prijatelj ima pa drugačen problem, ima tudi motor VP AD41, njegov obratomer ima že digitalno uro, ki pa ne šteje ur. Le kaže isto št. ur. Ali kdo ve, kako se usposobi ta števec ur? Da bo vsaj približno vedel kdaj je treba olje menjati:))
Hvala za nasvete!
Obratomer za Volvo Penta
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
elcapitano
- Višji štabni praporščak
Da ne odpiram nove teme si bom izposodil kar to.
Imam flybridge coln, torej 2 krmarska mesta.
Dva motorja volvo penta tamd63 letnik 1997.
Sedaj pa k problemu,
noben od stirih digitalnih stevcev ur ne deluje vec, obratomerja na flybridgeu pa si "izmenjujeta delovanje":) enkrat dela en drugic drug, redkokdaj oba.
Zanima me kako je to narejeno, ali ima motor svoj "racunalnik"in potem so to samo prikazovalniki, ali se ure belezijo v stevcu, ker v tem primeru sploh ne vem vec tocno koliko ur ima coln.
Ali se dajo stevci popraviti, da bi jih sam vzel ven in nesu kaksnemu mojstru, al kako gre to.
Pozna kdo kaksnega mojstra za ta problem
PS : coln je v puli
Imam flybridge coln, torej 2 krmarska mesta.
Dva motorja volvo penta tamd63 letnik 1997.
Sedaj pa k problemu,
noben od stirih digitalnih stevcev ur ne deluje vec, obratomerja na flybridgeu pa si "izmenjujeta delovanje":) enkrat dela en drugic drug, redkokdaj oba.
Zanima me kako je to narejeno, ali ima motor svoj "racunalnik"in potem so to samo prikazovalniki, ali se ure belezijo v stevcu, ker v tem primeru sploh ne vem vec tocno koliko ur ima coln.
Ali se dajo stevci popraviti, da bi jih sam vzel ven in nesu kaksnemu mojstru, al kako gre to.
Pozna kdo kaksnega mojstra za ta problem
PS : coln je v puli
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Pozdrav!
Tudi jaz opažam, da na obratomeru, ki ima poleg še digitalni števec ur le ta občasno ne dela, vendar sem tako dolgo iskal po instalaciji da je začel delat bolj pogosto, kar pomeni, da je verjetno napaka na povezavah oziroma žicah.
Rešitev za ure je, da kupiš števec ur za traktor in ga zmontiraš nekje v prostor montorja in zvežeš na kontakt, deluje kot na traktorju.
Tudi jaz opažam, da na obratomeru, ki ima poleg še digitalni števec ur le ta občasno ne dela, vendar sem tako dolgo iskal po instalaciji da je začel delat bolj pogosto, kar pomeni, da je verjetno napaka na povezavah oziroma žicah.
Rešitev za ure je, da kupiš števec ur za traktor in ga zmontiraš nekje v prostor montorja in zvežeš na kontakt, deluje kot na traktorju.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov