Klima

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

zobar
Viceadmiral

Klima

OdgovorNapisal/-a zobar » Če Apr 16, 2009 08:12

Imam probleme z klimatsko napravo na plovilu.
Ker ni delala sem jo odmontiral tel jo dal na servis. Na novop so mi jo zatesnili in napolnili z plinom.Niso jo mogli sprobati,ker bi jo za delovanje morali priključiti na vodo.
Skratka sedaj samo piha in ne hladi oziroma ne greje. Ima mogoče kdo kakšno idejo kaj bi bilo narobe.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Apr 16, 2009 14:03

Da nisi pozabil odpreti ventila za vodo na dnu barke ?
Če so ti na novo polnili s plinom, so ti sigurno dali vmes barvilo. Tako lahko vidiš, če ti vseeno kje spušča. Potem bo potrebno na novo pretesniti. Drugače je na forumu za klimatske težave "zadolžen" "Mažko", ki je od foha.

lp

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Apr 16, 2009 16:02

Pa se kompresor sploh vklopi?? Če črpalka za vodo ne dela, oz če ni vode, je kompresor relejsko varovan! Poslušajte in če se kompresor ne vklopi oz. ga klima takoj izklopi potem je problem da ni vode (črpalka fuč, ni toka, zaprt ventil...), sicer je problem v klimi sami.

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Če Apr 16, 2009 18:39

Črpalka dela saj na izpuhu lepo meče vodo ven.Tudi kompresor se čuti,saj če daš roko nanj lepo čutiš vibracije. tudi plin je notri. Skratka vse dela samo vražja klima ne.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Apr 16, 2009 22:33

Si prepričan da kompresor dela? Vibracije lahko čutiš tudi od ventilatorja. Če kompresor dela ga moraš tudi slišati. Če dela potem ti je verjetno plin "ušel", če ne dela poglej še termostat. Jaz sem imel primer ko se mi je v težkem morju in butanju ob valove snel ventilator dol s kompresorja. Klima je nekaj časa delala, pihalo pa ni mrzlo, potem mi je na komandni plošči javilo napako E6.
lpg
https://medisken.si
mažko
Kapitan

OdgovorNapisal/-a mažko » Če Apr 16, 2009 22:50

A si prepričan, da je plin notri? Če komp dela, potem bi moralo mrzlo pihnit, če je dosti plina. A si preveril na kazalce,kaj ti kažejo? Naj bi bilo nekje nad 4 Bar oz. rahlo nad 6°C.
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » Pe Apr 17, 2009 09:40

Verjetno ima klima presostat, tako, da če bi imela premalo plina se kompresor dejansko sploh nebi vklopil. Preveri ventilator, ker če ne funkcionira pravilno gre klima v visok tlak ter posledično ne hladi in kompresor rata zelo vroč ter glasnejši.
Vsak let meter več pa bo
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Maj 12, 2011 16:22

Pozdravljeni.

Imam prenosno klimo, ki pa ne dela. Piha samo zrak ni pa mrzel.
Glede na to da je klima stara 10let, sklepam da je premalo plina noter.

Kje na KRKU bi lahko jaz ta plin napolnil?

Hvala.

Lep dan.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov