Popravilo plastičnega rezervoarja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

shipman
Desetnik
Kraj: Maribor

Popravilo plastičnega rezervoarja

OdgovorNapisal/-a shipman » Če Apr 16, 2009 11:15

Pozdravljeni!

Upam, da nisem kje spregledal podobne teme.
Zanima me ali ima kdo izkušnje s popravilom plastičnega rezervoarja za bencin. Meni je rezervoar počil na vrhu in pri močnem pozibavanju malo bencina in pa tudi pri izhlapevanju uide iz posode.

Sebastijan
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Apr 16, 2009 16:09

Pozdravljen.
Verjetno nisi zainteresiran za taki odgovor, ampak ti svetujem nakup novega. Obstajajo materiali, kot so Sika flex in razna epoksi lepila, ampak koliko bo to na plastiki držalo, je vprašanje. Problem je tudi v nihanju prostornine in tlaka, ko je zunaj vročina , ga kar fajn napihne, zvečer , ko je hladno , pa se zopet krči.
Moje mišljenje je, da je menjava najbolj varna. Bencinski hlapi pa nevarni.
LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Apr 16, 2009 16:39

Ima Atilone prav, najboljša bo zamenjava.

Se pa tudi popravi. Pred leti mi je v Radomljah možakar zavaril rezervoar od avtomobila... Drži še danes, luknja pa je bila velika cca. 100 x 70 mm. Nanj je navaril fliko, odlično naredil!
Ob Tržaški cesti v LJ (nasproti Klobasarja) je tudi možakar (Šušteršič), ki popravlja vse vrste plastike. Mogoče tudi rezervoarje, nisem pa ziher.

LP
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Če Apr 16, 2009 21:51

pozabi starega in si kupi novega
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Apr 17, 2009 08:48

Flikanje plastičnih rezervoarjev je precej problematično. Zlasti, če so bili uporabljani za mešanico. Popolnoma razmastiti površino je skoraj nemogoče, saj se masnoba (olje,..) dobesedno vpije v pore plastike. Ni materiala, ki bi se 100% vezal z mastno podlago. Če je stena dovolj debela, pomaga globje brušenje, da odstraniš zamaščen material.
Predvidevam, da imaš zunanji motor in prenosni rezervoar. Takšni stanejo v Motomarine nekaj 10E, smešno poceni. Če pa imaš vgrajenega, pa je že malce težje. Ampak v Motomarine sem jih tudi videl kar nekaj na zalogi, potrebuješ pač vgradne mere in pravilno obliko in izbereš. Verjetno jih imajo tudi v drugih navtičnih trgovinah.
Po moje se ne splača popravljat.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Pe Apr 17, 2009 10:59

če gre za tiste rdeče 10, 20 ali 30 litrske prenosne rezervoarje, pa tudi kake druge ti priporočam, da zadevo popraviš z navadnim spajkalnikom za cinjenje....z njim lepo topiš plastiko po razpoki, lahko tudi dodaš kaj materiala od kake polomljne plastične igrače itd....zadevo lepo zagladiš in je ok. če se da, naredi to tudi z notranje strani.( če je razpoka blizu nalivne odprtine in dosegljiva s spajkalnikom.

nov rezervoar lahko še vedno kupiš.

sam sem na podoben način popravil že cel kup plastičnih predmetov, vsi so ok in funkcionalni...zadeva se veliko bolje obnese kot razna lepila in podobno.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Apr 17, 2009 22:04

weta napisal/-a:če gre za tiste rdeče 10, 20 ali 30 litrske prenosne rezervoarje, pa tudi kake druge ti priporočam, da zadevo popraviš z navadnim spajkalnikom za cinjenje....z njim lepo topiš plastiko po razpoki, lahko tudi dodaš kaj materiala od kake polomljne plastične igrače itd....zadevo lepo zagladiš in je ok. če se da, naredi to tudi z notranje strani.( če je razpoka blizu nalivne odprtine in dosegljiva s spajkalnikom.

nov rezervoar lahko še vedno kupiš.

sam sem na podoben način popravil že cel kup plastičnih predmetov, vsi so ok in funkcionalni...zadeva se veliko bolje obnese kot razna lepila in podobno.

Vse to se da in je res samo to bi dodal da daj na počeno mesto še kakšno mrežico in jo lepo stopi z spajkalnikom :!: ,tako da jo kar utopiš v plastiko. :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » So Apr 18, 2009 12:27

PLASATIKA samo pvc plastike je čez 600 vrst+abs,poliprotilen in tdi.vse plastike se ne da obdelovat na tempraturo,pogoj da jo lahko toplotno obdelaš je da je isti material.( rezorvarji) se toplotno obdelujejo samo za oči ker imajo preveč dodatkov za rastezanje tako da to ni dolgoročna varianta.igrače pa so deleč od podobne plastike kot plastika rezerovarja.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Ne Apr 19, 2009 10:41

seveda je bolje, da pri taljenju dodaja enako plastiko, če je nimaš, poskusiš s kako podobno....tudi igrače so narejene iz različnih plastik, potem imaš še čebre za vinogradništvo itd....se najde podoben material.
Sicer pa če si natančen, se da zavariti razpoko tudi brez dodajanja materiala. ideja bolida je pa pametna in pripročljiva.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Apr 19, 2009 11:30

Ja na moj način sem popravil že marsikateri odbijač od avtomobila :lol: in tudi kakšen nosilec od avtomobilske luči.Sam uporabljam drobno mrežico :wink: .
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Ne Apr 19, 2009 11:41

bolid sam se ukvarjam z varjenjem plastike preko 15let .verjemi da sem varil že marikatero plastiko.ni pa isto luč od avta ali odbijač ali rezerovar za na čoln .(glede varnosti).znanec je naredil tank iz rosfraja za mojega kolega na hr.drugače vari ograje in podobno.naredil je napako ko je vare obrusil da je zgledalo lepo,prijatelju ki se ukvarja z vodnim turizmom pa je med delom tank spustil in je v čoln steklo 120 litrov bencina.ne smem si zamisliti kakšno srečo je imel da se to ni vnelo ali eksplodiralo.samo toliko moje mnenje je da se z tankom ni za igrat.drgi pa naj delajo kakor hočejo.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Apr 19, 2009 12:01

Pale plastika se tako da popravit res pa je kar se tiče varnosti pri samem rezervoarju naj pa vsak presodi sam.Sam bi ga verjetno za silo zavaril in potem iskal novega.Je pa res če je že original počil potem se ni kajdosti za igrat :!:
Nazadnje spremenil bolid, dne Ne Apr 19, 2009 12:15, skupaj popravljeno 1 krat.
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Ne Apr 19, 2009 12:11

Pozdravljeni
Predvidevam , da se pogovarjate o zunanjem rezervarju,ki stane jo od 15 eur navzgor.zaradi varnosti ga ne bi popravljal.
lp
shipman
Desetnik
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a shipman » Po Apr 20, 2009 08:58

Hvala vsem za odgovore, sem na različne načine skušal popraviti, pa sem vse še samo poslabšal. Kupil sem nov rezervoar.
Rezervoar sem imel vgrajen v jadrnici in je prav posebne oblike, da zasede čimanj prostora. Prvotno je služil kot posoda za nafto, kasneje pa sem ga koristil za bencin (volumen 97l), sedaj sem vgradil manjšega (50l).

Zahvaljujem se vsem za odgovore,

Sebastijan

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov