Zložljivo krmilo-kolo na jadrnici
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
Markoz
- Kontraadmiral
- Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula
Zložljivo krmilo-kolo na jadrnici
Zdravo,
zanima me kdo v slo predeluje kolesa krmila v zložljivo varianto.
Hvala za info.
Hvala za info.
-
Markoz
- Kontraadmiral
- Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula
Re: Zložljivo krmilo-kolo na jadrnici
Markoz napisal/-a:Zdravo,
Hvala za info.
A res nobeden ne ve kdo to dela.
Hvala.
kupiš zložljivo krmilno kolo in ga montiraš
Lewmar zložljivo krmilno kolo premera 914mm Eur 1.100,00 + DDV pri Seawave v Lescah. Ponudba izpred nekaj mesecev. Predelat navadno kolo v zložljivega se ne da kar tako če želiš, da je rez zložljivo in ne neka improvizacija.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Pozdrav,
Nikjer na najdem tehnične skice za sklopno krmilno kolo Lewmar premera 80 in 90 cm, iz katerih bi bile razvidne
max. širine teh dimenzij kolesa v sklopljenem stanju.
Cena ni šala, zato želim biti prepričan, ali mi to resnično prinese kakšno uporabno prednost v kokpitu.
Ima kdo takšno skico z dimenzijami oz. imate odgovor lastniki takšnih krmilnih koles.
lepa hvala
Nikjer na najdem tehnične skice za sklopno krmilno kolo Lewmar premera 80 in 90 cm, iz katerih bi bile razvidne
Cena ni šala, zato želim biti prepričan, ali mi to resnično prinese kakšno uporabno prednost v kokpitu.
Ima kdo takšno skico z dimenzijami oz. imate odgovor lastniki takšnih krmilnih koles.
lepa hvala
donato napisal/-a:Pozdrav,
lepa hvala
Pokliči v Seawave pa ti bodo dali vse podatke....
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Ne boš verjel. To sem naredil včeraj preden sem dal na morjeplovca, ampak...
Odgovor: Točne mere nimam. Zmanjša se za cca četrtino.
Tako da še vedno naprošam lastnike za točno mero navidezne horizontalne stranice, ko je krmilno
kolo sklopljeno
Tako da še vedno naprošam lastnike za točno mero navidezne horizontalne stranice, ko je krmilno
kolo sklopljeno
Zanimivo. Skrivljen kos rosfreja prodajajo za več kot jurja pa nimajo podrobnejših osnovnih informacij o izdelku... Jaz bi jim še malo zatežil če imaš res namen kupit.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Ja, ceno so dali, podatkov pa da nimajo.
Je pa res, da jih nikjer na netu tudi sam ne najdem.
Morali bi kontaktirati direktno Lewmar, ampak.....
S ceno so pri nas in tudi v EU približno konkurenčni in to jim zadostuje za biznis.
Je pa tudi res, da sem povpraševanje dal pogojno - pomeni, da ni prepričan, da bom kupil
in toliko servisa je pač ocenil za primerno. Po eni strani ga tudi razumem, težil pa ne bom.
Saj generalno so vseeno o.k. / moje mnenje zaenkrat /
Bom sam vprašal na Lewmar.
Je pa res, da jih nikjer na netu tudi sam ne najdem.
Morali bi kontaktirati direktno Lewmar, ampak.....
S ceno so pri nas in tudi v EU približno konkurenčni in to jim zadostuje za biznis.
Je pa tudi res, da sem povpraševanje dal pogojno - pomeni, da ni prepričan, da bom kupil
in toliko servisa je pač ocenil za primerno. Po eni strani ga tudi razumem, težil pa ne bom.
Saj generalno so vseeno o.k. / moje mnenje zaenkrat /
Bom sam vprašal na Lewmar.
Ti sam pust to kolo gor..mal telovadbe je čist OK za 1100 e maš pa nafte za 15 let...
donato napisal/-a:Ne boš verjel. To sem naredil včeraj preden sem dal na morjeplovca, ampak...
kolo sklopljeno
Po sliki sodeč, pridobiš dobrih 15-20cm na vsaki strani. Imaš pa zato dva oz. štiri neugodne robove, kamor, vsaj v spodnja dva, lahko lepo brcneš z nogo.
Bi se pa dalo zračunat precej natančno. Trije modeli so. Ø 813 mm, Ø 914 mm, Ø 1016 mm . EDO bo znal.

.
Tole okoli zložljivega krmilnega kolesa je z moje strani videti takole.
Kar nekaj sem jih imel priložnost otipat. Prepričan sem, da je od LEWMAR-ja nekaj boljšega in vreden vsakega centa. Preklopni mehanizem, 4 x, je tako sofisticiran, da ko je v polnem obsegu, ne čutiš zglobov in celo kolo je kompaktno. Moramo pa vedeti, da imajo resne barke veliko krmilno kolo in ko si na sidru ali v marini je prostor za gibanje pregrajen .
Kdor "hoče", ne da soldov-cekinov, naj pleza, kdor noče, naj plača za udobje.
.
Tole okoli zložljivega krmilnega kolesa je z moje strani videti takole.
Kar nekaj sem jih imel priložnost otipat. Prepričan sem, da je od LEWMAR-ja nekaj boljšega in vreden vsakega centa. Preklopni mehanizem, 4 x, je tako sofisticiran, da ko je v polnem obsegu, ne čutiš zglobov in celo kolo je kompaktno. Moramo pa vedeti, da imajo resne barke veliko krmilno kolo in ko si na sidru ali v marini je prostor za gibanje pregrajen .
Kdor "hoče", ne da soldov-cekinov, naj pleza, kdor noče, naj plača za udobje.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Jaz zaenkrat plezam. Tudi jaz razmišljam o nakupu oz. sanjam celo, da bi predelal krmilni sistem na dve krmilni kolesi ampak to bi stalo še kakšnega jurja več. Zadeva je res kompaktna in prehodov na stikih res ni čutiti. Da bi kdo sam kaj takšnega naredil v delavnici ni za pričakovat.
donato napisal/-a:ju.
Jaz ga imam na Bavariji Cruiser 34 in sem zelo zadovoljen z njim. Mer pa nimam.
Nekaj mi ne potegne,
če preračunaš na kilogram izdelka, je tole tam v rangu kakšnega ferrarija...
če preračunaš na kilogram izdelka, je tole tam v rangu kakšnega ferrarija...
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov