Katerega proizvajalca barvo?

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
mcar
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana - S Istra

Katerega proizvajalca barvo?

OdgovorNapisal/-a mcar » Če Apr 16, 2009 16:43

Pozdravljeni!
Ali mi lahko nekdo svetuje od katerega proizvajalca naj kupim, primer in finish barvo za plastiko ter razredčilo. Vsega rabim cca 10 kil.
Hvala!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Apr 16, 2009 17:07

Bok
Jaz sem boke jadrnice, dno v čolnu,katamaran po vrhu (po barvi hodim) barval z Hemplovo barvo Poly best in Poly enamel.Delal sem z čopičem in valjčkom.Barva je trda in se lepo razliva.Kupil sem jih v Luciji v trgovini zraven Skiperja.
LP Iztok
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Apr 16, 2009 17:11

Jaz, zaenkrat poznam in delam z Hemplom. Njihov Light Primer, je odličen, dvokomponenten na osnovi epoksija z učinkom preprečevanja nastanka osmoze. Pokrivno barvo, Poly Enamel imam za test že eno leto na pobarvani deski, na soncu, dežu, snegu itd. in je še vedno kot nova. Tudi trdota (test z jekleno krtačo) je izpadel odlično, nobenih risov. Cenovno tudi sprejemljiv.
Toliko moje izkušnje. Seveda pa ti priporočam, da se striktno držiš navodil o načinu in času nanašanja, tudi med premazi. V prodajalnah izdelkov Hempel, dobiš knjižico "program za jahte", je brezplačna in ti opisuje vse vrste barv načine, mešalna razmerja temp. priporočljivo, skratka vse.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov